KıbrısManşet

Derya: Özgür medyanın sesi kısılırken Kanal T, TÜRK-SAT’ın istediği miktarı nereden bulacak?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya Meclis’te yaptığı konuşmada, yapılan konuşmaların itibarsızlaştırma için yapılan konuşmalar olmadığını söyleyerek Cumhurbaşkanlığı makamının Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın tavırları nedeniyle itibarsızlık yaşadığını vurguladı

Derya: Yayın kuruluşları kepenk kapatıyor, havuz medyası oluşturuluyor

Tatar’ın tarafsızlığı ayaklar altına aldığını vurgulayan Derya, Tatar’ın UBP kurultayında UBP’li olduğunu söylediğini anımsattı. Doğuş Derya, Tatar’ın ifade özgürlüğüne müdahale ettiğini, özgür medyanın sesi kısılırken, Kanal T’nin TÜRK-SAT tarafından talep edilen miktarı nereden bulacağını sordu.

Maraş ile ilgili bir açılım olmadığını, yapılmak istenen tazminat yükünü azaltmak için bir formül bulmak olduğunu, bölgenin bazı iş insanlarına verilmek istendiğini vurgulayan Derya, AKP’nin Kıbrıslıtürklerin ihtiyaçlarını dikkate almadığını belirtti. Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) kurulurken UBP vekillerinin şikayet ettiğini kaydeden Derya, bugün hamaset yapılıp bilgi çarpıtıldığını belirtti.

Yayın kuruluşlarının kepenk kapatmakta olduğunu havuz medyası oluşturulduğunu vurgulayan Derya, TL kullanımından ötürü fakirleşme yaşandığını, dostluk grupları oluşturmak gibi konularla gündemin değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Derya, birlikte yaşam adına yapılan bir eğitimin çocuklara ne zararı olduğunu da sordu.











Başa dön tuşu