KıbrısManşet

Atan: Cezaevi sorma gir hanı mı? Bakan derhal soruşturma başlatmalıdır

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, Merkezi Cezaevi‘ne giden bir İçişleri Bakanlığı danışmanının, tutuklu mahkum Enver Bahçeciler‘i cezaevinde gecdirdiğini, hatta bu gezinti sırasında mola verip çay-kahve yapılmasını istediğini söyleyerek, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler‘i göreve çağırdı, soruşturma istedi

Atan: Cezaevi sorma gir hanı mı? Bakan derhal soruşturma başlatmalıdır

Sosyal medya hesabından “Cezaevi sorma gir hanı mı?” diyerek açıklama yapan Atan, cezaevindeki giriş ve çıkışların idarenin vereceği talimatlarla, mevzuata ve izinlerle göre olması gerektiğini ancak İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir danışmanın, idareden izin almadan tutuklu mahkum Enver Bahçeciler’e cezaevii gezdirdiğini söyledi.

Atan, “Bu danışman ilgili şahısa iltimas geçiyor ve daha ileriye gidip cezaevini dolaşırken mola veriyor ve garditana talimat verilerek çay kahve yapılmasını söylüyor. Hem gardiyan zor durumda bırakılıyor hem de cezaevinde neler oluyor tartışmalarına neden oluyor. Bunu kabul etmemiz Kamusen olarak mümkün değil. Sayın İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’i göreve çağırıyor bu konu ile ilgili danışman ve ilgili kim varsa soruşturma başlatmasını talep ediyoruz” dedi.











Başa dön tuşu