KıbrısManşet

Korkmazhan: Ne özgürlüklerimizi ne de bu ülkeyi size teslim edeceğiz

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Türkiye’den atama Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘ın “hanımlara özel” sözde seminerinde kadınlara yönelik sarf ettiği sözlere tepki gösterdi, gericilik politikalarının başarısızlığa uğramaya mahkum olduğunu vurguladı

Korkmazhan: Ne özgürlüklerimizi ne de bu ülkeyi size teslim edeceğiz

Sosyal medya hesabından “Kadın, Yaşam, Özgürlük” başlıklı bir açıklama yapan Korkmazhan, Kıbrıs’ın özgür ve çağdaş kadınların ülkesi olduğunu, bu kazanımın bizzat kadınların, kadın mücadelesinin bir sonucu olduğunu söyleyerek, atanmış Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal ve AKP rejiminin gerici politikaları ileriye götürme çabasının sonuçsuz kalmaya mahkûm olduğunu vurguladı.

Korkmazhan, “Zira yaşamın diyalektiği en karanlık dönemler de bile her zaman ilerlemenin, özgürleşmenin, çağdaşlaşmanın safında yer aldı. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bunun yanında Kıbrıs ülkesi ve insanları bağnazlık karşısında kararlı bir şekilde durmaya, özgürlükçü yaşam biçimini savunmaya devam edecek, AKP ve gerici politikaları başarısızlığa uğrayacaktır. Ne özgürlüklerimizi ne de bu ülkeyi size teslim edeceğiz” dedi.

Ünsal neler söylemişti?











Başa dön tuşu