KıbrısManşet

Potinci kendini eleştirenlere nefret kustu: Hepinize yetecek çamurum var

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde yapılarak Meclis bahçesine koyulan büstleri yapan Cafer Potinci, kendisini “sanatçı” büstleri eleştirenleri de “sanattan anlamayanlar” olarak nitelendirdi ve adeta ateş püskürdü

Potinci kendini eleştirenlere nefret kustu: Hepinize yetecek çamurum var

Sosyal medya hesabından “Ben yaptım” başlıklı bir açıklama yapan Potinci, yapılan eleştirilerin “çirkin ve seviyesiz” olduğunu savunarak, kendisini “sanatçı”, eleştirenleri de “sanattan anlamayan” olarak nitelendirdi.

Potinci, “Siyasetten anlamayanı siyasetçi sanattan anlamayanı sanatçı diye nitelendirirseniz sonucun tabii ki bundan farlı olması beklenemez. Daha büst ile heykelin farkını bile bilmeyen ve sırf eleştirmek için eleştiren, büstün üzerindeki parlak vernikten ışık yansımasının en kötü olduğu açıyı alarak fotoğraf çekip hiç benzememiş demekle alkış alacağını düşünen, daha düne kadar Cumhurbaşkanımızın ardından olmayacak lafları söyleyip bugün bir numaralı milliyetçi olmuşlar ve Cumhurbaşkanımıza bu yakışmazdı diye eleştiri yapıyorlar” dedi.

Cafer Potinci

“Benim atölyemde sizlere yetecek kadar çamurum var”

Eleştiri yapanlara adeta ateş püsküren Potinci, yapılan büstün “o dönemin yaşını” yansıttığını, kişinin beynindeki görüntü ile aynı olmasının beklenemeyeceğini söylerek, Rauf Raif Denktaş’ın kendi oğlu olan Serdar Denktaş’ın bile tepki gösterdiği Denktaş bütsünün Denktaş’a benzemediğini iddia edenlerin, Denktaş’ın o dönemini kaçırdığını bile iddia etti.

Potinci, “Bir söz vardır: ‘Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar’,
benim atölyemde sizlere yetecek kadar çamurum var. Daha iyisini ben yaparım diyorsanız gelin heykel çamurunuz benden olsun” dedi.











Başa dön tuşu