KıbrısManşet

Bengihan’dan Arıklı’ya: Tamamladığın tek bir “müjde” söyle

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Motorlu Araçlar Birimi‘nde tuvalet bile olmadığını, yazıcıda toner ve kırtasiye malzemelerinin bile bulunmadığını söyleyerek, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘ya seslendi; “Gereğini yapmazsan, grevler her ilçede büyüyerek devam edecek”

Bengihan: Sorumluluk alınmazsa eylemler yükselerek devam edecek

KTAMS ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş), birimde yaşanan sorunların çözülmesiyle ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın herhangi bir adım atmaması nedeniyle Trafik Dairesi’ne bağlı Lefkoşa Motorlu Araçlar Birimi’nde bugün tam gün greve gitti.

Grevle ilgili Ulaştırma Bakanlığı önünde basın açıklaması da yapan iki sendika Başkanı Güven Bengihan ve Ahmet Serdaroğlu, adım atılmaması durumunda eylemlerinin yükselerek devam edeceklerini vurguladı.

dadasd

Bengihan birimde sistemin sağlıklı çalışmadığını, araçlarının seyrüseferlerini online ödeme sistemiyle ödemek isteyen vatandaşın birinci şikayetinin “Bilgisayar üzerinden işlem yapmaya çalıştığında ya eksik ya fazla para alıyor” şeklinde olduğunu belirtti.

Bengihan, “Yazılım firması adayı terk etti, yok. Birimde çalışan birkaç personel de başka yerlerde görevlendirildi ve yerlerine yenileri görevlendirilmedi. Arşiv odası darmadağın, yetmiyor. Bunları defalarca Bakan Erhan Arıklı’ya söyledik, otomasyon sistemini, personel eksikliğini ve diğer sorunları. ‘Halledeceyik’ dedi ve hiçbir şeyi halletmedi” dedi.

“Hangi açıkladığı müjdeli haberi yerine getirdi? Sadece bir tane söylesin”

Bengihan Arıklı’nın vaatlerini tiye alarak, “Mavi Girne Havayolu uçaklarının göklerde gezdiği gibi, yollar aydınlatıldığı gibi, Ercan Havaalanı da açıldığı gibi bu sorunlar da çözülecek elbet” ifadelerini kullandı.

Bengihan, “Sayın Bakan açıklasın, hangi açıkladığı müjdeli haberi yerine getirdi? Sadece bir tane söylesin. 2020 yılında da Meclis’te ‘Trafikte ölüm oranlarının çok yüksek olduğuna ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da sorumlu bulunduğuna’ dair açıklama yaptı. Şimdi Bakan sensin, bu konuda ne yaptın somut olarak?” diye sordu.

“Ayda 30 milyon toplanıyor ve toner yok”

Bengihan şöyle devam etti;

“Bize göre hiçbir şey yapmadı. Hatta altın yumurtlayan tavuk olan bu birimin kafasını kesiyor. Bu birimde yazıcının toneri yok, kırtasiye ihtiyaçları yok. Ayda 30 milyon toplanıyor ve toner yok.

Bir toneri bile alamayan idare mi olur? Çağrı yapıyoruz; Biz KTAMS ve Kamu-iş olarak Motorlu Araçlar Birimi’nin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Kurumda bir tane odacı yok, taşeron şirketten gelen  bir arkadaş yardımcı oluyor bu işe. Bu kadar ilgisiz olunabilir mi ya?

“Sen önce Motorlu Araçlar Birimi’ne bir tuvalet yap”

Ama bir şey daha söyleyeyim; seçim zamanı bazı arkadaşları parti propagandası ve bölge ziyaretlerinde izinli gösterdiler. Halk gelirdi veznelerde işlem yapmaya, veznede insan yok. Ne bilsin Bakan propaganda için adı bu çalışanları.

Sorunlarla ilgili bir adım atılmaması durumunda, eylem ve grevlerimizi diğer ilçelerde daha da uzun sürelerde yapmakta kararlıyız. Sayın Bakan’a sorumluluklarını hatırlatırız.

Türkiye’ye gidip oradaki yetkililerle aynı masada fotoğraf vermekle iş yapmış mı oluyorsunuz? Derinya’da TOKİ ile gençlere sosyal konut yapacaklarmış.

Sen önce Motorlu Araçlar Birimi’nin işini çöz, TOKİ’ymiş? Sen bir Motorlu Araçlar Birimi’ne bir tuvalet yapamadın arkadaş. emin ederim tuvaleti yok insanların.

Aklımızla dalga geçmesinler, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”











Başa dön tuşu