KıbrısSürmanşet

Yeşil Barış Hareketi Lefkoşa’da fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi

Yeşil Barış Hareketi, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Orman Mühendisleri Odası iş birliğinde onlarca gönüllüyle birlikte Lefkoşa’da fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi

Tel: Bir fidan da sen dik mücadelemize ortak ol

Yeşil Barış Hareketi, “300 bin Ağaç Lefkoşa” ve CYENS ile yürüttükleri “CO-FOR-IT” (Bilgi Teknolojilerini Kullanarak Ağaçlandırma İş Birliği) projeleri kapsamında dün Lefkoşa’da fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikten kareler paylaşarak açıklama yapan Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, sloganlarının “1 Fidan da sen dik mücadelemize ortak ol” olduğunu hatırlattı.

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli

Tel, “Yeşil Barış Hareketi olarak bugün Lefkoşa Gençlik Derneği, Orman Mühendisleri Odası ve gönüllü bir çok güzel yüreğin desteğiyle Lefkoşa Gençlik Ormanı‘nın ağaçlandırılmamış kısımlarına fidanlarımızı diktik” dedi.

Tel, “İklim krizinin artık ülkemizde de iyiden iyiye hissedilmeye başladığına yeniden vurgu yaparken, kuraklaşma ve iklim değişikliği ile mücadelede ağaçların önemine dikkat çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tel, “Bir yandan mevcut orman alanları ve ağaçların korunması için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimize (Orman arazilerine göz dikenlere gereken cevabı yargı ya da eylemler aracılığı ile vermekten geri durmayacağımıza), bir yandan da ağaçsız tüm orman arazilerinin de ağaçlandırılması için önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı hızlandıracağımızın yeniden altını çizmekte fayda görüyoruz” dedi.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel











Başa dön tuşu