KıbrısManşet

Korkmazhan: Burası AKP’nin seçim karargahı ya da seçim çiftliği değildir

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, TC Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, bu hafta ülkeye gelerek Türkiye‘den ülkemize atanan 250 civarı öğretmenle özel bir toplantı yapacağı duyumunu aldıklarını söyleyerek, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘na bu toplantının içeriğini sordu, eğitim sendikalarının da harekete geçmesini istedi

Korkmazhan: Bu öğretmelerle ne toplantısı yapılacak? İçeriği nedir?

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Korkmazhan, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na aldıkları bir duyumu sormak istediklerini söyledi ve şuları kaydetti;

“Çavuşoğlu’na sormak istiyorum; Çarşamba günü TC Eğitim Bakanı’nın Kıbrıs’a gelerek, Açık Öğretim Fakültesi Konferans Salonu’nda TC’nin atadığı 250 öğretmenin katılacağı bir toplantı yapacağı söyleniyor, bunun amacı nedir? Türkiye’den görevlendirilerek her okula gönderilen bu öğretmelerle ne toplantısı yapılacak? İçeriği nedir? Eğitim sendikalarının bundan haberi var mı?”

ozgur_gazete_kibris_abdullah_korkmazhan

“Burası AKP’nin seçim karargahı ya da seçim çiftliği değildir”

Bunun hem sömürgecinin buraya dönük sömürgeleştirme faaliyetlerinin parçası hem de Türkiye’de 4-5 ay içinde yapılacak olan seçim çalışmalarının stratejik bir parçası olduğunu söyleyen Korkmazhan, Eğitim Bakanı’nın bundan haberi olup olmadığını sordu.

Korkmazhan, “Eğitim sendikalarına da bu konuda görevler düşüyor. Bu tür faaliyetlerin çoğalacağı düşünülüyor. Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘ın faaliyetleri de yeni atanan TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu‘nun faaliyetleri de bu seçim politikasının bir parçasıdır. Burası AKP’nin seçim karargahı ya da seçim çiftliği değildir” dedi.











Başa dön tuşu