EkonomiKıbrısManşet

Barçın: “Ekonomist” diye geçinenenler; hayatlarında bu konuya yönelik bir makale okumamıştır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ekonomist Devrim Barçın, tepeden tırnağa her ürün ve harçlara gelen zamların nedenini kamu ve özeldeki maaş artışlarına bağlayanların “Ekonomist” diye geçinen ancak bu konuya yönelik tek makale dahi okumayan kişiler olduğunu söyleyerek, asıl nedenin “TL kullanımı” olduğunu vurguladı

Barçın: “Ekonomist” olarak geçinen bu gibiler; hayatlarında bu konuya yönelik bir makale dahi okumamış kişilerdir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barçın, zamların nedenini “maaş artışına” bağlayanların, “İktisata Giriş” kitabını okumasını tavsiye ederek, bunu iddia edenlerin “Ekonomist” olarak geçindiğini ancak hayatlarında bu konuya yönelik bir makale dahi okumadıklarını kaydetti.

“Pahalılığın nedeni, özeldeki ve kamudaki ücretli çalışanlar değildir” diyen Barçın, asgari ücretliye 2022 yılının ilk altı ayında gerçekleşen yüzde 56.76’lık enflasyonun yüzde 15’inin altında artış yapıldığına ve zaten az olan asgari ücretlinin alım gücünün UBP-DP-YDP tarafından daha da geriletildiğini vurguladı.

“Zamların nedenini asgari ücret artışına bağlayanlar var; pes doğrusu”

Bunun sonrasında da altı ay boyunca hiçbir asgari ücret düzenlemesinin yapılmadığını anımsatan Barçın, ancak “her ne hikmetse” maaşların altı aydır sabit kalmasına ve asgari ücret enflasyonun altında düzenlenmesine rağmen yüzde 37.75 pahalılık olduğuna dikkat çekti.

Barçın, “Buna karşın hala daha piyasadaki mal ve hizmetlerin fiyatlarının artma nedeni olarak asgari ücrete yapılan artışı gerekçe gösterenler var ya pes doğrusu. Gerçekten akıl tutulması yaşıyor bazıları, bırakın artık ülkedeki pahalılığın ana nedenini asgari ücrete ve çalışanların ücretlerine yapılan düzenlemeymiş gibi göstermeyi” dedi.

“Ana neden TL kullanımıdır”

Barçın şöyle devam etti;

“Sen fiyatları sabitle sonra da ücretlere hiç artış yapma istersen ama sen de biliyorsun ki TL kullandığımız müddetçe imkansız bir şeydir bunun olması ve sadece maaş düzenlemesi yapmamak için sermayenin uydurduğu bilimsel temeli olmayan bir söylemdir bu.

Fiyatların bu derece yükselmesinin ana nedeni ücret politikasından bağımsızdır. Ana neden TL kullanımıdır.
Aynı 14 Mayıs’tan sonra dövize endeksli yaşamımızda, dünyadan bağımsız yaşayacağımız döviz krizinin nedeni gibi. Bunu da bir yere not edin lütfen dostlar”

Bakanlar Kurulu kararıyla hangi ürün ve kalemlere zam geldiğini BURAYA tıklayarak okuyabilirsiniz

TÜM MAAŞ ARTIŞLARI ERİDİ: İğneden ipliğe her şeye zam yaptılar











Başa dön tuşu