KıbrısManşet

Erhüman Tatar’ın “Kıbrıslıtürkler Türkiye’ye entegre olacak” sözlerini değerlendirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın İngiliz The Guardian gazetesine verdiği röportajda sarf ettiği “Kıbrıslıtürklerin Türkiye’ye entegrasyonu hızlanacak” sözleriyle “Bu politikada müzakere, çözüm ve kendi ayaklarımız üzerinde durma ihtimali yok” dediğini söyledi

Erhüman Tatar’ın “Kıbrıslıtürkler Türkiye’ye entegre olacak” sözlerini değerlendirdi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, öncelikle Tatar’ın röportajda neler söylediğini hatırlattı;

1. “Federasyon görüşmeyiz; zaman kaybı”
Sebep? “Kıbrıslı Rumlar iktidarı paylaşmak istemiyor. Adanın hakimi olduklarını düşünüyorlar”

2. “Tanınmış, bağımsız bir devlet statüsünü kazanmadıkça müzakerelere başlamayız”

3. “Kıbrıs sorunu çözülmedikçe Türkiye’ye her gün daha da bağımlı hale geleceğiz”

4. “İngiltere’yi, bırakın tanınmayı, direkt uçuşlar, hatta Kraliçe’nin cenaze törenine davet edilme konusunda bile ikna edemedim”

Erhürman Tatar’ın bu sözleriyle, kendi yürüttüğü politikayla müzakerelerin başlamayacağını ve Kıbrıs sorununun çözülmeyeceğini ve hergün Biraz daha Türkiye’ye bağımlı hale gelineceğiniz” söylediğini kaydederek, “Yani ‘Bu politikada müzakere, çözüm ve kendi ayaklarımız üzerinde durma ihtimali yok’ diyor Sayın Tatar” dedi.

‘Yeni politika’nın Kıbrıs Türk halkının geleceğine ilişkin vizyonu bu. Bu kadar”

“Türkiye’ye her gün biraz daha bağımlı olmanın” Tatar’ın kendi endişesi mi yoksa başkalarında endişe yaratacağını sandığı bir tür “tehdit” mi olup olmadığını sorgulayan Erhürman, şunları kaydetti;

” ‘İki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federasyonu desteklediğinizi söylüyorsunuz, siyasi eşitliği reddeden Anastasiadis oldu, ne yaptınız?’ sorusunu; İngiltere’nin, Birleşmiş Milletlerin (BM) ve dünyanın gündemine getirmek, bu yönde doğru ve hiç kimsenin reddedemeyeceği zeminde Kıbrıs Türk halkının çıkarları çerçevesinde bir diplomatik mücadele yürütmek gibi bir dert de yok. ‘Yeni politika’nın Kıbrıs Türk halkının geleceğine ilişkin vizyonu bu. Bu kadar”

Tatar’ın röportajının tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu