KıbrısManşet

“Erdoğan’a hakaret” davası geri çekildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden Hasan Ulaş Altıok‘un, başkası tarafından hazırlanan fotomontaj bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı ve Avrupa Gazetesi‘nin de bunun yayımladığı gerekçesiyle hem Altıok’a hem Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent‘e “TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a hakaret etmek” suçlamasıyla açılan dava geri çekildi

“Erdoğan’a hakaret” davası geri çekildi

Altıok aylardır yargılandıkları davanın geri çekildiğini şu sözlerle duyurdu; “TC-KKTC ilişkilerini bozmaktan açılan dava geri çekildi. Demek ki bozan biz değilmişiz. Umarız olması gerektiği gibi, kültürümüze, irademize saygı gösterilecek bir ilişki bundan sonra kurulur”

Altıok daha önce de şunları söylemişti;

“Hasan Ulaş Altıok yazmadığı bir yazı ile ilgili defalarca mahkeme huzuruna çıkarılıyor ve savcılık ‘değerlendirme’ yapacaklarını aktarıp hala davayı geri çekmemekte ısrar ediyor.

Benim yargılandığım davada birinci şahit Ersin Tatar‘ın ta kendisi. Sıradan bir vatandaş için endişe verici olabilir. Ben ise en çok avukat olmak istediğim davada sanık olduğumdan üzülüyorum”











Başa dön tuşu