KıbrısManşet

Adanır: Sürecin en önemli noktası “iletişimdi”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır, KTMMOB Yasası’nda yapılmak istenen değişikliğin geri çekilmesiyle ilgili “sorunun” iletişim olduğunu, atama Başbakan Ünal Üstel’e bilgilendirme yaparak iletişim kurmaları sonrası da sorunun çözüldüğünü kaydetti

Adanır: Sürecin en önemli noktası “iletişimdi”

Özgür Web TV’de yayınlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Adanır, yasa değişikliği önerisinin verilmesiyle ortaya çıkan gündemin gelişme süreci ve sonuçlanmasında en önemli noktanın “iletişim” olduğunu kaydederek, bu değişiklik önerisinin kendileriyle hiç görüşmeden hazırlanmasının sıkıntı yarattığını kaydetti.

Adanır, “Birçok Bakan ve vekilin haberi olmadığı gibi; İçişleri Bakanı’nın da haberi yoktu. Üstelik UBP’nin Mimar olan Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu durumu öğrendikten sonra da konuyla ilgili bizim lehimize girişimleri olmuştur” dedi.

“Sorunun iletişim sorunu olduğuna ikna oldunuz mu?”

Önerinin gerekçeleri arasında olan “devlet projelerinde tıkanıklık yaşanıyor” gerekçesinin de doğru olmadığını, devlet projelerinin vizeden muaf ve öncelikli olduğunu anlattıklarını kaydeden Adanır, bu noktadaki esas konunun Planlama İnşaat Dairesi‘nin aktif şekilde kullanılmaması olduğunu anlattıklarınıbelirtti.

Dabis’in “Sorunun iletişim sorunu olduğuna ikna oldunuz mu?” sorusu üzerine Adanır, “Bizim bu konudaki anlatımlarımız, karşı tarafın da bilgilenmesi olayı çözdü. Geride başka ajanda var mıdır yok mudur bilemiyorum, olabilir. Ama biz olması gerekenleri anlatıyoruz. Teknik kısımda eksiklikler yaşanıyor devlet tarafından. Yani bizim yasamızın engel olmadığını anlattık ve bu şekilde uzlaşıya vardık” cevabını verdi.











Başa dön tuşu