KıbrısManşetSağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan ilaç eksikliği ile “kriz masası”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli’nin geçtiğimiz hafta yaptığı “İlaç Kriz Masası” kurulmasıyla ilgili çağrının ardından, Sağlık Bakanlığı bünyesinde adım atıldı

Sağlık Bakanlığı’ndan ilaç eksikliği ile “kriz masası”

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra‘nın başkanlığında ilaç eksikliği ile ilgili “Kriz masası” kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Toplantıda hekimler ve eczacılar tarafından risk faktörüne göre yaşamsal ilaçların sınıflandırılması ve listelerinin güncellemesinin yapılması, stoklardaki eksik ilaçların tamamlanabilmesi adına ülkeye ilaç ihracatının yapılabilceği ülkeler ele alındı” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca yerli ilaçların ruhsatlandırılması ve/veya üretimi yapılabilmesi için yasa-tüzük çalışmalarını yürütecek komitenin kurulmasına karar verildiği de belirtildi.

Bakan Altuğra’nın başkanlık ettigi toplantıya, Bakanlık Müsteşarı,İlaç Eczacılık Dairesi Müdürü,Tabipler Birliği Temsilcisi, Eczacılar Birliği Başkanı ve Genel Sekreteri,Tıp-İş Sendikası Başkanı, Devlet Hastanesi Eczane Sorumlusu, ilgili doktorlar, eczacılar ve Ecza Depoları yetkilileri katıldı.

İncirli ne demişti?

İncirli: İlaç eksikliği; toplum sağlığını tehdit eder duruma geldi

Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

 











Başa dön tuşu