KıbrısManşet

Akansoy’dan Oktay’a: İrademiz üzerinden siyaset yapmak mıdır, kardeşlik hukuku?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve CTP Milletvekili Asım Akansoy, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın “Artık kuzey demek istemiyoruz, Kıbrıs Türk Devleti” ifadelerine cevap vererek, ayrılıkçı tezleri reddettiklerini belirtti ve Oktay’a “Halkımızın iradesi üzerinden siyaset yapmak mıdır, kardeşlik hukuku?” diye sordu

Akansoy’dan Oktay’a: Halkımızın iradesi üzerinden siyaset yapmak mıdır, kardeşlik hukuku?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Okta ve UBP-DP-YDP Hükümetine isimlerle uğraşmak yerine, halkın önünü açmak için zihniyetini değiştirme çağrısı yaptı.

Akansoy, “Kıbrıslı Türk toplumu ve dünya devletleri sizin ayrılıkçı tezlerinizi reddediyor. İsim değişikliği ile sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Kıbrıslı Türklere saygılı olun. Halkımızın iradesi üzerinden siyaset yapmak mıdır, kardeşlik hukuku?” diye sordu.

“Burada haysiyet sahibi bir halk var”

“Bu kadar savrulma artık yeter” diyen Akansoy, Kıbrıslı Türk halkının varlığını dinamitleyecek her türlü ayrılıkçı tezi reddedeceklerinin bir yere not edilmesi gerektiğini, üç yıldır halka zaman kaybettirildiğini ve 1990’ların şahin tezlerinin, çeşitli politik gerekçelerle yeni tezler-miş gibi köpürtüldüğnü belirtti.

Akansoy, “Vardığınız hiç bir yer yok. Bu zihniyet ile varamayacaksınız da. Biz; ne azınlık ne de alt yönetim olacağız. Kimse bunu unutmasın, burada haysiyet sahibi bir halk var” dedi.

Oktay ne dedi?

Oktay, Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye-KKTC El Ele Eğitimde Daha İleriye Programı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlıktan ulaştırma ve altyapıya, enerjiden tarıma kadar her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini söyledi.

Oktay, Kıbrıs Türk Devleti’nin kalkınma mücadelesinde eğitimin kritik öneminin farkında olduklarının altını çizerek, “Kuzey Kıbrıs’ın geleceği, aslında ‘Kuzey’ demek de istemiyoruz artık, Kıbrıs Türk Devleti’nin geleceği, bugün eğitim çağında olan çocuklarımız, gençlerimizdir. Kıbrıs Türkü gençlerimizin nitelikli olması, kaliteli eğitim alması, bilimde, sanatta, kültürde, sporda gelişmesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu