KıbrısSürmanşet

Kızılyürek ve Yeorgiu: Deprem kurbanları için acı ve üzüntümüz büyük

Avrupa Parlamentosu (AP) AKEL Milletvekilleri Niyazi Kızılyürek ve Yorgos Yeorgiu, Adıyaman’da enkaz altında kalan Kıbrıslıtürk çocukların sağ salim bulunmaları için umut ettiklerini belirterek, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız” ifadelerini kullandı

Kızılyürek ve Yeorgiu: Deprem kurbanları için acı ve üzüntümüz büyük

Kızılyürek ve Yeorgiu yaptıkları ortak açıklamada; deprem felaketinin kurbanları için duydukları derin acı ve üzüntüyü dile getirirken, Türkiye’de ve Suriye’deki insanların bu zor günlerinde tam destek ve dayanışmalarını da ifade ettiler.

“Düşüncelerimiz ölümcül depremin kurbanlarının aileleri ve binlerce yaralıyla birlikte” diyen Yeorgiu ve Kızılyürek “Okul gezisi vesilesiyle Türkiye’de olan Kıbrıslıtürk öğrencilerin ve yurttaşlarımızın akıbeti konusunda aynı endişe ve acıyı paylaşıyoruz. Onların bir an önce sağ salim bulunmalarını ümit ediyoruz ve diliyoruz. Ailelerine metanet, tam dayanışmamızı ifade ediyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız” ifadelerini kullandılar.

Kıbrıslı iki AP Milletvekili ortak açıklamalarını şu sözlerle tamamladılar:

“Bu trajedi karşısında Kıbrıs’ın en azından yapması gereken şey; insani reflekslerle hareket etmesidir. Ayrıca uluslararası toplumu gerekli tüm araçları mümkün olan en kısa sürede göndererek, depremden zarar gören bölgelerle elle tutulur bir biçimde dayanışma göstermeye çağırıyoruz”











Başa dön tuşu