KıbrısSürmanşet

İki Psikiyatrist ve altı psikolog görevlendirildi

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, deprem felaketinden etkilenenlere yönelik duyuru sonrası psikolojik destek talebinde bulunanlara bugün itibariyle randevularının verildiğini ve ilk görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı

İki Psikiyatrist ve altı psikolog görevlendirildi

Türkiye‘nin birçok ilinde etkili olan deprem felaketi sonrası, dün olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesinde vatandaşlara ücretsiz psikolojik destek sağlanmasına yönelik karar ürettiğini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Çakıcı, dün yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda da açıklanan karar doğrultusunda, deprem felaketi sebebiyle hayatını kaybeden yada yaralı olarak kurtarılan veya en kaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın ailelerinin ve yakınlarının psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilecekleri gerçeğini göz önünde tutarak, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nden 2 Psikiyatrist ve 6 psikoloğun görevlendirildiğini, ücretsiz olarak bu hizmetin verileceğini ifade etmişti.

Depremzedelerle ilk görüşmeler bugün yapılıyor

Çakıcı, dün yapılan basın açıklaması sonrasında Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’ni arayarak psikolojik destek talebinde bulunan vatandaşlarımıza bugün itibariyle randevularının verildiğini ve ilk görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, yüz yüze yada online psikolojik destek almak isteyen kişilerin 05428830007 ve 05488838307 numaralarından iletişime geçebileceklerini hatırlatarak, gerekli desteğin uzman psikologlar tarafından ücretsiz verileceğini bilgisini de yeniledi.

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi ile GAÜ arasında iş birliği

Başhekim Prof. Dr. Çakıcı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile yapılan iş birliği çerçevesinde GAÜ bünyesinde kurulan ve Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nin de entegre olduğu ‘GAÜ Travma ve Afet Merkezi’ kurulduğunu söyledi.

Çakıcı, GAÜ Travma ve Afet Merkezi’ne başvuran ve yardım talebinde bulunan vatandaşlara da Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nde ücretsiz psikolojik destek verileceğini söyledi.

Çakıcı ayrıca, GAÜ Travma ve Afet Merkezi’nde görevli psikologlar ve çalışanlarına yönelik olarak eğitimlerin verileceğini, verilecek eğitim çalışmaların ilk etabının bugün Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nde gerçekleşeceğini söyledi.

Çakıcı, GAÜ Travma ve Afet Merkezi’nde görevli çalışanlara yönelik olarak verilecek olan eğitimde, Psikolojide ilk yardım ve Travmaya müdahale adlı iki konunun işleneceği bilgisini de paylaştı.











Başa dön tuşu