KıbrısManşet

Ertuğruloğlu, iki ülke arasındaki yardımlaşmayı üçüncü kişi olarak yalanladı

Atama Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, tüm Kıbrıs enkaz altındaki çocukları için dua ederken, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin “Türkiye yardım teklifimizi kabul etti, ekibimiz gidiyor” açıklamasının istismar olduğunu söyledi ve iki ülke arasındaki yardımlaşmayı üçüncü kişi olarak yalanladı

Kıbrıs ve Türkiye halkları derdinde, Dışişleri Bakanlığı düşmanlık!

Depremin ilk anından bu yana kendi vatandaşları Türkiye’de enkaz altında olan Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili bilgi paylaşımı yapmadığı gibi herhangi bir açıklamada da bulunmamıştı.

Sabah saatlerinde Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Dimitriou’nun Twitter hesabından duyurduğu “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yardım teklifini kabul etti” açıklamasını “isitsmar” olarak yorumladı ve yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle;

“Rum Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Dimitriou’nun Twitter hesabından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Türkiye’ye arama kurtarma ekibi gönderilmesi yönündeki teklifinin Türkiye tarafından kabul edildiğine ilişkin bir paylaşım yaptığı bilgimize gelmiştir.

Söz konusu açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Rum tarafı böylesine insancıl bir konuyu bile istismar ederek kendi lehine siyasi manipülasyon yapmaya devam etmektedir. Rum tarafınca yapılan bu yöndeki yalan yanlış açıklamalara itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine getiririz”











Başa dön tuşu