KıbrısManşet

Nazlı: Şahsın Cumhurbaşkanlığı’nda olması durumu daha vahim hale getiriyor. Yetki; Polis ve Savcılıkta

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Avukat Cansu N. Nazlı, Adıyaman‘daki İsias otel enkazında olan Kıbrıslıtürk kafileyle ilgili yalan ve yanıltıcı bilgi yayan atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın İletişim Danışmanı Kartal Harman hakkında polise şikayette bulundu

Nazlı: Şikayette bulundum, yetki; Polis ve Savcılıktadır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nazlı, depremle ilgili kurtarma faaliyetlerine, dayanışma ağlarına dahil olmaktan başka ellerinden bir şey gelmese de yalan bilgiler paylaşarak başta acı ve kaygı çeken aileler olmak üzere bütün halkın daha fazla endişe korku duymasına neden olan malum şahıs aleyhinde işlem başlatılabilmesi için Fasıl 154 Madde 50 tahtında bugün şikayette bulunduğunu belirtti.

Nazlı, “Suç unsurlarının varlığı, suçun oluşup oluşmadığına dair kanaat getirip konunun ilerletilmesi yönünde yetki, Polis ve Savcılıktadır. Ancak hem bu beyanlardan herkes gibi etkilenen bir vatandaş olarak hem de neden bu suçtan dava getirilebileceğine ve bu konunun kamu davasına konu olacak mahiyette ciddi olduğuna inanan bir hukukçu olarak ifade verdim” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı’nda olması durumu daha vahim hale getiriyor”

İlgili şahsın Cumhurbaşkanlığı’nda İletişim Sorumlusu olmasının da bu durumu daha vahim hale getirdiğine dikkat çeken Nazlı şunları kaydetti;

“İfade verirken konuya hassasiyetle yaklaşıp ciddiye aldığını hissettiren Lefkoşa Adli Şubeye özel olarak teşekkür ederim. İlgili şahsa ceza davası getirilecek mi şu an bilemesem de polisin bu yapılanla ilgili ifadesini alacağını düşünüyorum. Konunun hepimiz adına takipçisi olmaya devam edeceğim”

Neler olmuştu?

Tatar’ın danışmanı dün gün boyu yalan bilgi verdi

Haberin detayları için TIKLAYIN











Başa dön tuşu