KıbrısManşet

Ferreira: Dönem Başkanı İsveç Mart ayında bir Bağış Konferansı düzenleyecek

Avrupa Komisyonu Üyesi Elisa Ferreira, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi sırasında Adıyaman İsias otelde hayatlarını kaybeden Kıbrıslıtürk gençler için yüreklerinin sızladığını söyledi ve yapılacak bağış kampanyasını anlattı

Ferreira: Hayatlarını kaybeden Kıbrıslıtürk gençler için yüreğimiz sızlıyor

Yazılı açıklama yapan Ferreira, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen şiddetli depremlerde yakınlarını kaybeden ailelere derin üzüntülerini ve en içten başsağlığı dilekleri iletmek iletti ve Mağusa’da bir okuldan voleybol turnuvası için Adıyaman’a giden ve hayatlarını kaybeden Kıbrıslıtürk gençler için yüreklerinin sızladığını kaydetti.

Ferreira, “Kıbrıs Türk toplumuyla çalışan Komisyon personeli de bu çocuklar, onlara eşlik eden ebeveynler ve öğretmenlerden bazılarını tanıyor ve onlar da en içten başsağlığı dileklerini sunuyor. Evlatlarını kaybeden anne babaların acısını tarif edecek kelime yok” dedi.

“İsveç Mart ayında bir Bağış Konferansı düzenleyecek”

Ferreira şöyle devam etti;

“Depremlerin yol açtığı can kaybı, acı ve hasar çok büyük. Avrupa Komisyonu, depremden etkilenen herkesle dayanışma içindedir. AB üye ülkelerinden arama ve kurtarma ekipleri kayıpların aranmasına destek veriyor ve insani yardım sağlanmıştır.

Çarşamba günü duyurulduğu üzere, Avrupa Komisyonu ve Konseyin Dönem Başkanlığını yürüten İsveç, bu trajediden etkilenen Türkiye ve Suriye halkları için Türk makamlarıyla koordineli olarak Mart ayında bir Bağış Konferansı düzenleyecek”











Başa dön tuşu