KıbrısManşet

Bilgi kirliliği mi? Geri adım mı?

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, 35 Kıbrıslıtürk yurttaşın enkaz altında kaldığı İsias otelle ilgili, Twitter‘da yapılan hastag kampanyasıyla #isiasgizliligikaldirilsin etiketiyle atılan 80 bin tweet sonrası “Dosyada gizlilik kararı yok” açıklamasını yaptı

80 bin tweet sonrası “dosyada gizlilik kararı yok” açıklaması

Adıyaman Cumhuriyeti Başsavcılığı, Türkiye‘de Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’da yıkılan İsias otelin davasına ilişkin dosyada gizlilik kararı olmadığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, depremlerde yıkılan Grand İsias Otel’in dosyasında gizlilik kararı getirildiğine ilişkin haberler çıktığı belirtildi.

Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca deprem soruşturması kapsamında yürütülen Grand İsias Otel dosyası da dahil herhangi bir dosyada gizlilik kararı bulunmadığı hususu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” ifadeleri kullanıldı.

Gizlilik kararı haberleri günlerdir var!

Adıyaman Barosu Başkanı Avukat Bilal Doğan, geçtiğimiz gün Fox TV‘ye açıklama yaparak “Yüzlerce dosya arasında sadece İsias için gizlilik kararı alınması düşündürücüdür” demişti. Türkiye basınında birçok gazete de dosyada gizlilik kararı olduğuna dair yayınlarını yapmıştı.

Kıbrıslıtürkler Twitter’da kampanya düzenlemişti

Çoğu sporcu öğrenci olan 35 Kıbrıslıtürk’ün hayatını kaybettiği İsias otel davasındaki adaletin yerini bulması için Kıbrıslıtürklerin başlattığı kampanya her geçen gün büyümüş, dün itibariyle 80 bin tweet atılmıştı.

Kampanda her akşam belirlenen bir etiketle Kıbrıs saatiyle saat 19.00’da tweet atılıyor. Kampanyanın başını, “Neydi Olacağı” sayfasının yaratıcısı ünlü reklamcı ve fenomen Mehmet Ekin Vaiz çekiyor.











Başa dön tuşu