DünyaKıbrısManşet

Isias otel sahibi, Bilal Erdoğan’ın yönettiği TÜGVA’nın üyesi

Türkiye‘deki Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Grand Isias Otel’in dosyasına gizlilik kararı verildiği yönündeki bilgilere kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaparak, dosyada gizlilik kararı olmadığını öne sürdü ancak taraf avukatları Başsavcılığın açıklamasını yalanladı

Isias dosyasında gizlilik var mı, yok mu? Taraf avukatları konuştu

Çoğunluğu sporcu çocuklarımız olmak üzere 35 Kıbrıslı yurttaşın da hayatını kaybettiği İsias otel dosyasında “gizlilik kararı” konusuyla ilgili Halk Haber‘den Seyhan Avşar‘ın haberi şöyle;

Adıyaman’da yapı denetimden geçemeyip mühürlenmesine rağmen yeniden açılan ve depremde 65 kişinin ölümüne neden olan Grand Isias Otel’in inşasında büyük dere çakılları kullanıldığı belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan‘ın yönettiği TÜGVA Adıyaman Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Bozkurt‘a ait olan Grand Isias Otel’in dosyasına gizlilik kararı getirildiği, dosyanın taraf avukatlarına gösterilmediği duyurulmuştu. Gizlilik kararı iddiaları kamuoyunda çok büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından açıklama yapan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı gizlilik kararı olmadığını öne sürdü.

Şüpheli avukatı: Dosyayı ‘Gizlilik var’ diyerek göstermediler

Dosyada gizlilik kararı var mı yok mu tartışmaları sürerken dosyanın taraflarına halktv.com.tr ulaştı. halktv.com.tr’ye konuşan bir şüpheli avukatı, “‘Dosyada gizlilik yok’ diye açıklama yapmışlar. Yalan söylüyorlar. Bugün dosyayı görmek istedik. ‘Gizlilik var’ diyerek göstermediler. Gizliliğin gerekçesini açıklamaları için bir talep dilekçesi yazıp kendilerine verdik” dedi.

“İlk işimiz dosyayı incelemek olacak”

Enkazda kalarak yaşamını yitiren bir sporcunun avukatı ise, “Gizlilik kararı vardı. Sosyal medyadan çok yoğun tepki gelince bu kararı kaldırdılar. Yarın sabah ilk işimiz dosyayı incelemek olacak. Bu açıklama üzerine dosyayı inceletmemeye kalkamazlar” diye konuştu.

Kaynak: Halk Haber











Başa dön tuşu