KıbrısManşet

“Türkiye Başın Sağ Olsun” dediler, kaybettiğimiz çocuklarımızı ve onlarca yurttaşı anmadılar!

Türkiye‘de yaşanan depremlerde, 35’i Adıyaman İsias oteldeki “Melekler Takımı“, öğretmenleri ve velileri olmak üzere 49 yurttaşımızı kaybetmemizin ardından, Devlet Piyangosu bileti sadece “Başın Sağ Olsun Türkiye” mesajıyla basılırken biletlerde, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in “EOKA’lı bilet” skandalı sonrası “görevden alındı” dediği Hüseyin Cahitoğlu‘nun imzasının bulunması, Cahitoğlu’nun sessiz sedasız yine göreve iade edildiğini gösterdi

Kaybettiğimiz yurttaşlarla ilgili mesaj yok!

Türkiye’deki AKP rejiminin sözcülüğünü yapan ve Ankara‘nın talimatlarını uygulayan, başta atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak üzere UBP-DP-YDP yönetiminin tüm kadroları, bir kez daha şarşıtmadı.

Fotoğraf: Mertkan Hamit

18 Şubat 2023 tarihli Devlet Piyangosu biletlerine Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Türkiye için taziye mesajı yayımlayan hükümet, kaybettiğimiz “Melekler Takımı” başta olmak üzer 49 yurttaşını hatırlamadı.

EOKA’lı bilet skandalından sonra görevden alınan Cahitoğlu sessiz sedasız göreve iade edilmiş

Biletlerde dikkat çeken bir diğer unsur ise Spor Dairesi Başkanı sıfatıyla imzası bulunan Hüseyin Cahitoğlu.

Cahitoğlu ve dönemin Piyangolar Birimi Sorumlusu Osman Uzun’un imzasının bulunduğu 8 Ağustos 2022 tarihli biletlerde Yenierenköy direnişçilerinin fotoğrafı diye EOKA militanlarının fotoğrafları kullanılmıştı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Üstel, yapılan hatanın kabul edilemez olduğunu ifade ederek “Buna müsamaha gösterilemezdi, bu konuda gerekli müdahaleler yapıldı. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için de her türlü tedbiri alıyoruz” demiş ve Uzun ile Cahitoğlu’nu görevden aldığını açıklamıştı.

18 Şubat 2023 tarihli yayınlanan bilette Cahitoğlu’nun imzasının bulunması ise Cahitoğlu’nun sessiz sedasız yeniden göreve iade edildiğini gösteriyor.

Neler olmuştu?

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu