KıbrısManşet

Taçoy: Bizde barınma ve maddi yardım imkanı yok, gıda ve kıyafet yardımları yapıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkeye gelen depremzede sayısının 350’si öğrenci olmak üzere 3 bin 800 olduğunu açıkladı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

Taçoy: Bizde barınma ve maddi yardım imkanı yok

Haber Kıbrıs‘dan Selda İçer‘e konuşan Taçoy, Sosyal Hizmetler Dairesi‘nin TC Lefkoşa Elçiliği, Sağlık, Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarıyla birlikte Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda bir faaliyete başladıklarını, burada gelen kişilerin muhaceret işlemleri ve kayıt alma işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Taçoy, “Kayıtlara göre; Türkiye’den adamıza gelen depremzede sayısı bugün itibarıyla 3 bin 800’dür. Elbette bizde barınma ve maddi yardım imkanı yok. KKTC ile bir şekilde geçmişten bağları olan ve burada ailesi olan kişiler geliyor çoğunlukla” dedi.

“350 civarında da öğrenci geldi deprem bölgelerinde”

Bu kişilerin deprem bölgelerinde evlerinin yıkıldığını, Kıbrıs’taki ailelerinin ya da tanıdıklarının yanlarına geldiklerini söyleyen Taçoy, bu kişilere barınma imkanı verecek lüksleri olmadığını, gıda ve kıyafet yardımı yaptıklarını kaydetti.

Taçoy, “Gıda ve kıyafet yardımını da yavaş yavaş TC Elçiliği yardımıyla Vakıflar İdaresi’ne devrediyoruz. Üç gün önce edindiğim bilgiye göre de 350 civarında da öğrenci geldi deprem bölgelerinden” dedi.

“Geçici ikametle kalıyorlar, geri dönecekler, kalmak isteyenlere resmi izinleri noktasında kolaylık sağlanacak”

Bu kişilerin tamamının “geçici ikamet” ile adada kaldığını belirten Taçoy, bu kişilerin geri döneceğini ancak kalmak isteyenlerle ilgili de bir kolaylık sağlanacağını, örneğin çalışma hayatına katılacak olanlara “ön izin” aranmaksızın çalışma izni çıkarılması kolaylığının sağlanacağını belirtti.

Depremzedelerin sayısı konusunda bazı kesimlerin spekülasyon yapmaya çalıştığını söyleyen Taçoy, “Kayıt dışında kalanlar olabileceği söyleniyor ancak gelenlerin ikamet yerlerine bakıldığı zaman muhacerette otomatik olarak belirlendiyor” dedi.

Taçoy’un açıklamalarının tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu