KıbrısManşet

Özkunt: Halkın vergileriyle yapılan bu savurganlık akla ve vicdana sığmaz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Turizm Bakanlığı’nın lüks bir otelde 60 bin liralık akşam yemeği yemesinin ve bunu halka fatura etmesinin akla ve vicdana sığmayan bir insafsızlık olduğunu söyledi

Özkunt: Halkın vergileriyle yapılan bu savurganlık akla ve vicdana sığmaz

Turizm Bakanlığı’nın; adaya günübirlik ziyaret yapan TC Gençlik ve Spor Bakanı’na verilen sadece bir günlük akşam yemeği ve Bakanlıkta sunulan izaz-ikram ücreti olarak 60 bin 450 TL ülke maliyesine fatura kesmesinin insafsızlık olduğunu vurguladı.

ozgur_gazete_kibris_60_bin_aksam_yemegi_fikri_ataoglu

Özkunt, “Pahalılık ve alım gücünün eridiği bu ekonomik kriz döneminde, insanlar marketlerde alışveriş yapmaya bile zorlanırken, halkın vergilerinden bu derece savurganlık yapılması akla ve vicdana sığmaz” dedi.

“Fedakârlık isteyenler önce kendilerinden başlamalı”

Gerekçe olarak; depremde kaybettiğimiz Kıbrıslıtürk çocukların “mezar taşlarının” yapılmasının dahi gösterildiği, yargıdan dönen “maaşlardan kesinti” hamlesine de gönderme yapan Özkunt, bunun için bile maaşlı çalışanlardan fedakârlık beklendiğini hatırlattı ve karşılığında da lüks yemek harcamalarıyla “fedakârlık” edildiğini söyledi.

Özkunt, “Maaş kesintilerinin gündeme geldiği dönemde de bir açıklama yaparak ifade etmiştim; fedakârlık isteyenler yani başta hükümet ve Cumhurbaşkanı önce kendilerinden başlamalı, yandaş istihdamları ve lüks harcamaları durdurmalı diye. Bunlardan hiçbirini yapmayanlar, lüks otellerde 60 bin TL’ye akşam yemeği yiyorsa bu halka karşı çok büyük insafsızlıktır” dedi.











Başa dön tuşu