KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Sururi: Neşe Yaşın’ın adaylığı, yeniden bir umut ve aydınlık bir ışık oldu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ersen Sururi, Uluslararası Womania Ödülleri’ne aday gösterilen Kıbrıslıtürk şair ve yazar Neşe Yaşın’ı kutlayarak, bunun “Kıbrıs’ta barış engellenemez” diyen herkes için yeniden bir umut ve aydınlık bir ışık olduğunu söyledi

Sururi: Yeniden bir umut ve aydınlık bir ışık

Sururi, Yaşın’ın bu başarısıyla; adada çözümsüzlüğün ve umutsuzluğun ve depremde hayatını kaybeden evlatların yasının tutulduğu bu kötü günlerde, yurdunu seven, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” diyen herkes için yeniden bir umut ve aydınlık bir ışık olduğunu söyledi.

Sururi, “Bir taraftan hamaset, kin, nefret, bölücü, kötücül, zift karası kalpleriyle zehir saçan savaş çığırtkanlarının tıslama sesleri, diğer yandan yurdunu seven, savaş değil barış, kötülük değil sevgi ve güzellik diyen şair Neşe Yaşın’ın uluslararası alanda aday gösterilmesi. Bu durum bize; çözüme yönelik uluslararası desteğin sadece barış diliyle alınabileceğinin göstergesidir” dedi.

“TDP; sanatın ve sanatçının her zaman yanında”

Sururi, “Neşe Yaşın dizelerinde; ‘Yurdunu sevmeliymiş insan, öyle diyor hep babam. Benim yurdum ikiye bölünmüş ortasından, hangi yarısını sevmeliymiş insan…’ diyor. Buradan da hareketle inanıyoruz ki; toplum, kültür ve sanat var oldukça var olabilir” dedi.

TDP’nin kalıcı bir barışta; sanatın ve edebiyatın ne kadar önemli bir rol oynadığının farkında olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğunu belirten Sururi, Yaşın’ı başarısından dolayı kutladıklarını ve devamını dilediklerini söyledi.

Neşe Yaşın kimdir?

Kıbrıslıtürk şair ve yazar Neşe Yaşın, 12 Şubat 1959 Lefkoşa doğumludur.

Lefkoşa Maarif Kolejinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü bitirmiş, Kıbrıs Üniversitesi Türk ve Orta Doğu Bilimleri Bölümü’nde de yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

ODTÜ Kütüphanesinde enformasyon uzmanı olarak görev yapmış ve Kıbrıs’ta (güney-kuzey) birçok üniversitede edebiyat dersleri vermiştir.

1992-2007 yılları arasında Kıbrıs’ta yayın yapan CYBC radyosunda 41. Oda isimli edebiyat programının sunuculuğunu yapmıştır.

ASTRA radyosunda da bir dönem çalışan Yaşın, burada “Barış Bahçesi” adlı programı sunmuştur. Bunun yanında Birgün ve Yenidüzen gazetelerinde de yazılar yazmıştır.

Halen Yenidüzen Gazetesi’nde yazılar yazmaktadır.

Eserleri
Sümbül ile Nergis, Savaşın Gözyaşları, Kapılar, Which Half, Ay Aşktan Yapılmıştır, Üzgün Kızların Gizli Tarihi, Bellek Odaları, Selected Poems

Ödülleri
1978 – Kıbrıs Cumhuriyeti – Yılın Sanatçısı Özel Ödülü
1980 – Türk Bankası- Yılın Sanatçısı Ödülü
1993 – Necati Taşkın Vakfı Ödülü
1997 – POGO – Kadın Günü Onur Ödülü
1998 – Anthias – Pierides Kültür Ödülü

TDP Basın Bürosu











Başa dön tuşu