KıbrısSürmanşet

Yeni Kıbrıs Derneği depremzedeler için topladıkları bağışı KTOEÖS ve KTÖS’e iletti

İki toplumlu Yeni Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası‘nı (KTÖS) ziyaret etti, Kıbrıs’ta acilen federasyon temelinde çözüme ulaşılması için birlik ve mücadele gerekliliğine vurgu yaptı

Thoukidides: Federasyon temelinde çözüm için birlik ve mücadele gerekiyor

19 Mart 1975’te kurulan Yeni Kıbrıs Derneği’nin amaç ve ilkelerini dernek Başkanı Thoukis C. Thoukidides sendikalara aktararak, Kıbrıs’ta acilen federasyon temelinde çözüme ulaşılması için birlik ve mücadele gerekliliğine vurgu yaptı.

Thoukidides ayrıca Türkiye ve Suriye’deki depremlerde yaşanan kayıplara büyük üzüntü duyulduğunu, Kıbrıs Türk toplumunun acısının paylaşıldığını dile getirerek, bir nebze yaraların sarılması için dernek adına toplanan bağışı takdim etti.

Ziyarette ayrıca iki toplumdan akademisyenlerin ve gazetecilerin Kıbrıslılık konusunda yazılan makaleleri derleyen kitap tanıtılarak, kitabın iki dilde yayınlanması için iş birliği yapılması ve iki toplumu yakınlaştıracak çeşitli etkinliklerin organize edilmesi yönünde fikir birliğine ve anlaşmaya varıldı.











Başa dön tuşu