KıbrısManşet

Kanatlı: Tüm kesimleri Erdoğan’ın zorba uygulamalarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı Türkiye‘de, Halkların Demokratik Partisi(HDP) ile ilgili kapatma davasının ertelenmesi ve hazine yardımı konusunda son mahkeme kararını değerlendirdi, HDP’ye destek belirtti

Kanatlı: Türkiye tek adam diktatörlüğü tarafından yönetilmektedir

Yazılı açıklama yapan Kanatlı, Türkiye’de uzunca bir süredir tek adam rejimi söz konusu olduğunu, özellikle 2011 referandumu sonrası yargının da önemli ölçüde kaçak saraya bağlandığını söyleyerek, Türkiye’de her alanda ama özellikle düşünce, ifade, toplanma özgürlükleri alanında ve günlük insan hakları noktasında ihlaller yaşandığına dikkat çekti.

Kanatlı, “Tüm bunlara baktığımızda Türkiye’de bir demokrasiden bahsetmenin olanağı yoktur, tanım olarak Türkiye tek adam diktatörlüğü tarafından yönetilmektedir. Ülkedeki her şeyi de kendine bağlamış durumdadır. Yalnızca kendine bağlamadı, onları kendi adına idare edecek yakın çevresinden ya da tarikatlardan kişileri de başlarına atadı” dedi.

“HDP davasının 11 Nisan’a ertelenmiş olması tehlikeli bir süreçtir”

Her gün yeni bir haberi çıkan yolsuzluk, usulsüzlük vakalarının Türkiye’de artık olağanlaştığını, son depremde çadır ve battaniye satan Kızılay’ın yaptıklarıyla durumun ne kadar çürümüş olduğunun en derinden yaşanarak hissedildiğini belirten Kanatlı, 8 Mart’ta eylem yapan feminist kadınlara uygulanan polis şiddeti haberine de yine beraber tanık olduklarını kaydetti.

Kanatlı, “Tüm siyasi kesimlerin, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin üyeleri, anti-demokratik gerekçelerle tutuklanmakta, şiddet görmeye de devam etmektedir. Böylesi koşullarda son iki yıldır da HDP’nin kapatma davası sürmektedir. 2023 yılında bir seçim olacağı biline biline mahkemeler HDP kapatma davası tarihini yakın tutarak önemli bir oy oranına sahip HDP tabanını baskı altına almaya çalışmaktadır. 14 Mayıs’ta seçim tarihi ilan edildiği koşullarda HDP davasının 11 Nisan’a ertelenmiş olması tehlikeli bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

“Tüm kesimleri Erdoğan’ın zorba uygulamalarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz”

Kanatlı şöyle devam etti;

“Uzun yıllardır başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve binlerce üyesi hapishanelerde olan HDP, her şeye rağmen direnmeye devam etmektedir. HDP’li belediyelere kayyum atamanın ve tutuklamaların işe yaramadığına inanan Erdoğan diktatörlüğünün, HDP’yi kapatma girişimine karşı tüm kesimlerin dayanışmasını yükseltmesi ihtiyacı vardır.

Böylesi koşullarda Yeni Kıbrıs Partisi tüm kesimleri Erdoğan’ın zorba, anti-demokratik uygulamalarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırır.

Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi’nin HDP’nin kapatılması karşı aldığı kararları desteklediğini de belirtir, ortaya konacak ortak mücadelede taraf olduğunu beyan eder.

Yeni Kıbrıs Partisi, HDP’ye açılan kapatma davasının geri çekilmesi, tutuklu tüm siyasilerin serbest bırakılması için süren mücadelelere destek verdiğini bir kez daha ortaya koyar, dayanışmasının altını çizer”











Başa dön tuşu