KıbrısManşet

Yağcıoğlu: Çalışma, bilimsel ve kişinin inisiyatifine bırakılmadan belirli bir programla yapıldı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Başkanı Gürkan Yağcıoğlu, deprem risk sıralaması konusunda devlet okulları ve devlet hastaneleriyle ilgili çalışmalarını tamamladığını ve ilgili taraflara da raporları ilettiklerini açıkladı

Yağcıoğlu: Çalışma yapıldı ve nihai liste de tüm taraflara iletildi

Yazılı açıklama yapan Yağcıoğlu, çalışmanın belirli bir programla yapıldığını, geçen süre içinde de aşama aşama hem Başbakanlık hem Eğitim Bakanlığı’yla paylaşıldığını söyleyerek, dün itibarıyla nihai listenin de tüm taraflara iletildiğini açıkladı.

Yağcıoğlu, “Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli yıkıcı depremlerin ardından İMO olarak üstelendiğimiz, deprem etkisi altındaki binaların risk sıralamasının yapılması çalışmasını, devlet okulları ve devlet hastanelerinde tamamladık” dedi.

“Çalışma, bilimsel ve kişinin inisiyatifine bırakılmadan belirli bir programla yapıldı”

Yağcıoğlu şöyle devam etti;

“Yapılan risk sıralaması çalışması, bizlere ileri tetkik çalışmalarının nereden başlaması gerektiği noktasında beklenildiği gibi yol gösterici olmuştur.

Bilimsel ve kişinin inisiyatifine bırakılmadan belirli bir programla yapılan çalışma, geçen süre içerisinde aşama aşama hem Başbakanlık hem de Eğitim Bakanlığı ile paylaşılmış, 14.3.2023 itibarıyla nihai liste tüm taraflara iletilmiş olup üzerimize düşeni yapmış bulunuyoruz.

Bu bağlamda yapılan risk sıralama çalışmasının tüm belediyeler ve konuya paydaş olan ilk ve orta eğitim öğretmenler sendikalarıyla da paylaşılması uygun bulunmuş ve paylaşılmıştır”

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

 











Başa dön tuşu