KıbrısManşet

Talat: Türkiye’deki yıkım için duyduğunuz acıdaki samimiyetinizi ciddi şekilde ortaya koyun

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “kaçak külliye” inşaatının devam ettiğine işaret ederek atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a, “Bize yeten bina, size de yeter” diyerek seslendi

Talat: Elinizde tam anlamıyla yasal bir proje var

Twitter hesabından “#isiasortakdavamız #isiaskaderdeğilcinayet #isiasinsanlıksuçu” etiketleriyle açıklama yapan Talat, bugüne kadar külliye inşaatı hakkında hep konuştuklarını, eleştirilerini ve önerilerini hep yaptıklarını ama gelinen aşamada “söz uçar yazı kalır” diyerek tarihe notu düşmek istediğini söyledi.

Talat, “Halkımızın tüm kesimlerinin konuştuğu bu konuda artık kesin bir adım atmak gerekli olmuştur. Elinizde Lefkoşa’nın tarihi dokusuyla uyumlu, yarışma kazanan ve bütün onay süreçlerini tamamlayan tam anlamıyla yasal bir proje varken, mevzuatımız çerçevesinde hiçbir onay sürecini yerine getirmemiş bir projeyi uygulamakta ısrar etmek nasıl bir anlayışın ürünüdür anlayamıyorum” dedi.

“Sayın Tatar, bugüne kadar bizlere yeten Cumhurbaşkanlığı binası size de yeter”

Elde Lefkoşa’nın tarihi dokusuyla uyumlu, yarışma kazanan ve bütün onay süreçlerini tamamlayan tam anlamıyla yasal bir proje varken, mevzuat çerçevesinde hiçbir onay sürecini yerine getirmemiş bir projeyi uygulamakta ısrar etmenin nasıl bir anlayışın ürünü olduğunu söyleyen Talat, Tatar’a seslenerek, “Sayın Tatar, bugüne kadar bizlere yeten Cumhurbaşkanlığı binası size de yeter” dedi.

“Bu harcama -çok istiyorsanız- daha ferah günlerimize ertelenebilir”

Talat şöyle devam etti;

“Bu harcama -çok istiyorsanız- daha ferah günlerimize ertelenebilir. Sayın Erdoğan ile bir araya geldiğinizde inşaata harcanacak kaynakların deprem zararlarının telafisine yönlendirileceğini açıklayın.

İnanın bu adım Kıbrıslı Türkleri bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Türkiye’deki yıkım için duyduğunuz acıdaki samimiyetinizi de ciddi şekilde ortaya koyacaktır. Gençlerimizin sorguladıkları bu israfı lütfen durdurun”











Başa dön tuşu