KıbrısManşet

Kapısız: Hükümete yakın ve sermayesi olan birkaç kişinin özel seyahat şirketi

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, FLYKHY olarak adlandırılan özel şirketin, Freebird Airlines adlı bir havayolu şirketine ait uçaklardan birinin Kıbrıs uçuşlarına ortak olan bir seyahat acentesi olduğunu söyledi

Kapısız FLYKHY’nin durumunu “yerli araba” örneğiyle anlattı

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Kapısız, FLYKHY’nin durumunu anlatmak için bir örnek vermek istediğini söyleyip şunları anlattı;

“Biz araba üretiyor muyuz? Hayır. Peki, herhangi bir araba markasını, herhangi bir galeriden alıp, kırmızı beyaza boyatıp, markasını söküp üstüne istediğiniz ismi takıp, ‘yerli otomobilimiz oldu’ diye yutturabilir miyiz? Yutturamayız. Peki bu durum otomobil fiyatlarını düşürür mü? Düşürmez. Yapılan tam da budur”

“Hükümete yakın ve sermayesi olan birkaç kişinin özel şirketi”

Freebird Airlines’ın Kıbrıs’a da seferleri olan resmi bir havayolu şirketi olduğunu söyleyen Kapısız, hükümete yakın ve sermayesi olan birkaç kişinin Freebird Airlines’ın KKTC’ye yaptığı seferlere ortak olduğunu kaydetti.

Kapısız, “Uçağı boyatacaklarını söyleyip ortak olmuş ancak uçağı da boyatamamışlar. Sadece uçağın numarasını 1983 yapmışlar ama kodu Freebird Airlines’a ait tabi ki. Alın size yerli havayolu. Yerli havayolu nasıl olur? Bayrak taşıyıcı olur, devletin ortaklığı olur, o devletin hava yolu olur, tıpkı Kıbrıs Türk Hava Yolları gibi” dedi.

“Hükümetin icraat yaparmış gibi görünmesi, durum bundan ibaret”

Bunun bir seyahat acentesi olduğunu, bu acentelerin önceden havayolu şirketlerinden koltuk satın aldığını ve sonradan yolculara sattığını anlatan Kapısız, burada da satılan biletleri alan yolcuların Freebird Airlines’a ait uçağa bindirileceğini söyledi.

Kapısız, “Ben de şirket kurarsam, devlet bana kendi havalimanında lansman mı yapacak? Uçağı boyatamadıkları için maket uçak yaptılar, üzerine de ‘Melekler Takımı’ yazdılar ve acıyı kullandılar. Hükümetin icraat yaparmış gibi görünmesi, milliyetçi naralarla halka bunun inandırılmaya çalışılması, durum bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu