KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Yeşil Bilezik Ödül Töreni Aralık ayında gerçekleşecek

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Mağusa Kültür Derneği tarafından yürütülmekte olan Yeşil Bilezik Projesi kapsamında, sürdürülebilir çevre eğitimi model ve mekanizmaları oluşturuldu ve pilot bölge Mağusa’da uygulanıyor

Ekolojik bahçe kavramının ilkokul öğrencilerine tanıtılması hedefleniyor

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, bu model ve mekanizmalar aracılığıyla öğrenci ve öğretmenlerin çevre eğitimlerine katkıda bulunmak ve çevre okuryazarlık düzeylerini geliştirmenin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Proje kapsamında, bir eğitim mekanizması olarak ilkokullara sürdürülebilir ekolojik bahçeler de kazandırılacak. Doğa merkezli ekolojik eğitim ortamlarının çocukların davranış ve öğrenme stilleri üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak okul arazileri içerisine bahçelerin tasarlanması ve ekolojik bahçe kavramının ilkokul öğrencilerine tanıtılması hedefleniyor” denildi.

“Doğa entegreli öğrenmeyi destekleme amaçlı ekolojik bahçeler tasarlanacak”

Açıklama şöyle devam etti;

“Mağusa’daki altı ilkokulda ve Mağusa Kültür Derneği’nde hayata geçirilecek eğitim amaçlı ekolojik bahçelerin tasarlanması ve uygulanması için dört uzmandan veya ilgili kriterlerde uzman sağlayabilecek şirketlerden hizmet alımı yapılacak.

Hizmet, ilköğretim düzeyindeki öğrencilere hitap edecek şekilde doğa entegreli öğrenmeyi destekleme amaçlı ekolojik bahçeler tasarlanmasını, hayata geçirilmesini ve sürekliliği sağlanmaya elverişli şekilde okul yönetimine devredilmesini içeriyor. Uzmanların, bahçelerin yapım süreçlerini planlanmış çalışma ziyaretleri ile sürdürmesi ve tamamlaması bekleniyor.

“Yeşil Bilezik Ödül Töreni Aralık ayında gerçekleşecek”

Bahçelerin, doğa dostu malzeme kullanımı ile düşük işçilik gerektiren ekolojik yaklaşımlar çerçevesinde tasarlanması ve perma-kültür yanında bitki ve canlılara doğal habitat sağlayarak ekosistemlerin çeşitliliğini destekleyecek nitelikte olması öngörülüyor.

Öğrencilerin ve gönüllülerin de uygulama süreçlerine dahil edileceği ekolojik bahçeler, Aralık ayında gerçekleşecek olan Mağusa’nın Eko-Okulları Yeşil Bilezik Ödül Töreni’nde ilgili okulu temsil edecek.

Son başvuru tarihi 25 Mart olan münhale başvuruda bulunmak isteyen uzmanlar ihale dosyasına Yeşil Bilezik sosyal medya sayfalarından ulaşabilirler veya info@magusakulturdernegi adresinden bilgi talep edebilirler.

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında finanse edilen Yeşil Bilezik: Sürdürülebilir Kalkınma için Çevre Okur-Yazarlığı Projesi kapsamında 2022-2023 Öğretim Yılı’nda Polatpaşa İlkokulu, Alasya İlkokulu, Dr. Suat Günsel İlkokulu, Şht. Zeki Salih, Yeniboğaziçi İlkokulu, Mağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu olmak üzere 6 ilkokulda öğrenim gören 1000’e yakın ilkokul öğrencisine, 50 ilkokul öğretmenine, 50 öğretmen adayına ve 30 lise öğrencisine ücretsiz olarak çeşitli çevre okuryazarlığı eğitimleri sunuluyor”











Başa dön tuşu