KıbrısManşet

Erhürman, sözünü kesen Berova’ya sert çıktı: Komitelerdeki en önemli sorun senin varlığındır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kürsüde konuşma yaparken sözünü kesen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova‘ya sert tepki gösterdi; “Senin o köpürmelerini alırım üstünden”

Erhürman, sözünü kesen Berova’ya sert çıktı: Senin o köpürmelerini alırım üstünden”

Erhürman Genel Kurul’da, “maaşlardan kesintiyi” öngören yasayla ilgili görüşlerini ifade ederken, her maaştan yüzde 1 oranında kesinti yapılması öngörülseydi az olan maaştan az çok olandan çok kesinti yapılacağını hatırlattı ancak hükümetin yasayı bu şekilde hazırlamadığını söyledi.

Erhürman, “Lüks tüketim vergilerinde de aynısını yaptınız. Biz lüks araçlardan daha çok vergi alınsın dedik, siz tüm araç vergilerini yükseltmeye çalışıyorsunuz. Biz komiteden çekildik ancak hükümet vekillerinin bile hala farklı önerileri var. Yani komite çalışmasına devam ediyor, öneriler var; değişebilir maddeler. Ama buna rağmen ansızın UBP’li üç vekil; ‘Biz bir yasa önerisi taslağı getirdik, bunu da oylatıyoruz’ diyor” dedi.

Erhürman’ın bu cümlesinden sonra başlayan tartışma şu şekilde gerçekleşti;

Berova: Nerede oylattık? Yok öyle bir şey.

Erhürman: Bak Özdemir; sen o ses tonuna girme. Sen öyle bir noktaya gidiyorsun ki senin gittiğin noktada çok fena şeyler olacak.

Berova: Olacaksa olsun, yeter artık.

Erhürman: Komitelerdeki en önemli sorun senin oradaki varlığındır.

Berova: Senin de kürsüdeki varlığındır.

Erhürman: Sen görüşme barışını faşizan anlayışla engelleyen bir anlayış sergiliyorsun, sonra da susup susup ansızın köpürüyorsun. Senin köpüklerini alırım üstünden, biz seni çekmek zorunda değiliz.

Berova: Biz de seni çekmek zorunda değiliz.

Yaşanan tartışma hükümet ve muhalefet vekillerinin ortamı sakinleştirmesiyle sona erdi, Erhürman konuşmasına devam etti.











Başa dön tuşu