KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Baraka: Son iki oyun 21 ve 25 Mart’ta, çocuk izleyicilere tavsiye edilmiyor

Baraka Kültür Merkezi, Melekler Takımı anısına sahnelediği Radyum Kızları hakkında belgesel bir oyun olan “Karanlıkta Işıldayanlar” oyununun gelirini, Mağusa Türk Maarif Koleji Okul Aile Birliği’ne bağışladı

Oyunun geliri Mağusa Türk Maarif Koleji Okul Aile Birliği’ne bağışladı

Baraka Gençlik Tiyatrosu’nun hazırladığı oyun, 21 ve 25 Mart’ta saat 20.00’da Arabahmet Kültür Evi’nde son iki gösterimini yapacak.

Mart ayı başından bu yana temsillerine devam eden oyunun ilk iki gösterimi Melekler Takımı anısına yapılmıştı. Duyarlı seyircilerin katkısıyla 5 bin 770TL olarak toplanan tüm bilet geliri, Mağusa Türk Maarif Koleji Okul Aile Birliği temsilcisine teslim edildi.

Yapılan görüşmede, öğrencilerin ihtiyaçları hakkında bilgi alış verişi gerçekleştirildi ve böylesi bir dönemde maddi ve manevi toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, İsias davasının takipçisi olunacağı da belirtildi.

Son iki oyun 21 ve 25 Mart’ta, çocuk izleyicilere tavsiye edilmiyor

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı temsillerde seyircinin büyük beğenisini kazanan “Karanlıkta Işıldayanlar” oyununa 10 yaş üzeri tüm tiyatro severler davet ediliyor. 21 Mart Salı ve 25 Mart Cumartesi saat 8’de Arabahmet Kültür Evi’nde son kez sahnelenecek olan “Karanlıkta Işıldayanlar”, izleyicileri 1900’lerin başına götürürken, dönemin dans ve müzikleriyle buluşturuyor, ayrıca kadının ve emeğin özgürleşmesi mesajını da veriyor.

Tek perdelik oyun 1 saat sürüyor. Biletler 20TL olup girişten veya Khora Kitap Cafe’den temin edilebiliyor.

Oyunun konusu ise şöyle:

Radyum Kızları, saat kadranlarını, radyum içeren ve kendiliğinden parlayan boya ile boyamaktan radyasyon zehirlenmesi geçiren işçilerdi.

Fabrikada kurşun maskelerle dolaşan patronlar, kadınlara, boyanın zararsız olduğunu söyleyerek fırçanın ucunu dudaklarını kullanarak düzeltmeleri talimatını vermişti. Kızların birçoğu ölümcül miktarda radyum yuttu. İşçi kadınlardan beşi, patronlara dava açtı.

Radyum Kızları davası, patronların, çalışanlarının sağlığından sorumlu tutulduğu ilk davalardan biriydi.











Başa dön tuşu