KıbrısManşet

Simosas: Avrupa Komisyonu 2023’ü “Avrupa Beceri Yılı” olarak ilan etti

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Avrupa Beceriler Yılı kapsamında gelecekteki becerilerin öneminin vurgulandığı ve Kıbrıs Türk toplumunda beceri gelişimini destekleyen AB finansmanlı fırsatların ele alındığı “Geleceğin Becerileri” gerçekleştirildi

Simosas: Avrupa Komisyonu 2023’ü Avrupa Beceri Yılı olarak ilan etti

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) konferans salonunda dün gerçekleştirilen konferansta, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İş Birliği Başkanı Stefan Simosas açılış konuşmasını yaptı.

Simosas konuşmasında, Avrupa Komisyonu’nun beceri geliştirmeyi teşvik etmek ve böylece insanlar için mesleki ve yaşam fırsatlarını iyileştirmek için 2023’ü Avrupa Beceri Yılı olarak ilan ettiğini belirtti.

Simosas, “Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı’nın bir parçası olarak Avrupa Birliği, Kıbrıslı Türk öğrencilerin, öğretmenlerin, uzmanların ve işverenlerin becerilerini artırmak için birçok girişime yatırım yaptı” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından seminer Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Çözüm Destek Biriminden Cecilia Rodrigues’in Kıbrıs Türk toplumu bağlamında sosyal becerilerin öneminden bahsettiği sunumu ile devam etti.

Bunu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı yöneticisi Berna Berberoğlu’nun Kıbrıs Türk Ekonomisinde Beceri Açığı analizi ışığında hazırlanan beceriler ve istihdam edilebilirlik hakkındaki sunumu izledi.

Seminer, AB tarafından finanse edilen Mesleki Eğitim ve Öğretim Okullarında Müfredat Geliştirmeye Yönelik Teknik Yardım Projesi’nden Yochka Anastasova ve Gülşen Hocanın “İşgücü piyasasındaki taleplerin gelişmiş becerilerle eşleştirilmesi” konulu ortak sunumu ile devam etti ve soru cevap bölümü ile son buldu











Başa dön tuşu