KıbrısManşet

Özersay: O Sayıştay raporu yılan olsa sokacaktı sizi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, geçtiğimiz gün gündeme gelen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) akaryakıt alımlarıyla ilgili Sayıştay raporunun, zaten aylardır Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Başkanlığını yaptığı komiteye gönderildiğini söyleyerek, “Partilerinden olan komite bakanına sorsalarmış ya” dedi

Özersay: Meğer hemen orada yanı başlarındaymış, yılan olsa sokacağdı da sizi

Sosyal medya hesabından “Sayıştay raporu yılan olsa sokacaktı sizi” başlıklı bir açıklama yapan Özersay, Kıb-tek hakkındaki Sayıştay raporunun Ocak ayında Meclis Sayıştay Komitesi’ne gönderildiğini, komite başkanlığını da ana muhalefet CTP’de olduğunu söyleyerek, ancak haftalardır Meclis kürsüsünden CTP’li vekillerin “Rapor nerede?” diye sorduklarını belirtti.

Özersay, “Meğer hemen orada yanı başlarındaymış. Partilerinden olan komite bakanına sorsalarmış ya, ya da o kendilerine söyleseymiş ya. Meclis’te olan, Meclis’in Sayıştay Komitesi’ne bildirilen/iletilen raporu, üstelik de Başkanlığını CTP’li bir vekil yapıyorken diğer vekiller nasıl bilmez ya da haberdar olmaz? Yani eskilerin ifadesiyle o Sayıştay raporu yılan olsa sokacağdı da sizi. Ne diyeyim…” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu