KıbrısManşet

Yalınkaya: BES ‘adam’ yerine konmayacak ve bizim emekçilerimiz adına görüş bildirilecekmiş

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, belediye emekçilerinin maaşlarından tek kuruşluk kesinti yapılması durumunda o belediyede greve gideceklerini söyleyerek, maaşlardan rızaya dayalı kesinti yapılmasını öneren sendikalara da; “Aranızda hükümetin tetikçiliğini yapankar olduğu sürece BES kendi göbek bağını kendisi kesecektir” diye seslendi

Yalınkaya: BES ‘adam’ yerine konmayacak ve bizim emekçilerimiz adına görüş bildirilecekmiş

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalınkaya, “depremzedelere yardım” adı altında Meclis‘te maaş kesintilerine ilişkin yasa yapmak için komite kurulması ve bazı sendikalardan da “rızaya dayalı ve tek ay için” olmak üzere bazı önerilerde bulunmasına çok sert tepki gösterdi.

Yalınkaya, ülkenin her bir kurumundan yolsuzluk, usulsüzlük fışkırırken, memleketin tüm kaynakları talan edilirken, hükümet eden “efendilerin” de oturup kafasına estiği gibi yasa tasarısı hazırlayamayacağını belirtti.

Yalınkaya, “Neymiş efendim; okullar tadil edilecekmiş de bu yüzden maaşlardan kesinti yapacakmış. Bunu yapmak için de kafasına göre birkaç sendikaya çağrı yapacak ve gelin uzlaşalım diyecekmiş. Belediyelerde örgütlü en büyük sendika olan BES ‘adam’ yerine konmayacak, çağırılan o birkaç sendikanın içinde de hükümetin tetikçisi durumunda olan bazı sendikalar bizim emekçilerimiz adına görüş bildirecekmiş” dedi.

“Tek kuruş kesildiği an greve gideceğiz”

Yalınkaya bu işlerin böyle olmayacağını söyleyerek şunları kaydetti;

“Bakın efendiler buradan yazıyorum; Bir tek emekçimizin bordrosundan tek kuruş kesildiği an bu, o belediyede grev sebebi olacak.

Sendikal Platform’daki arkadaşlarıma da şimdiden açık ve net çağrımdır; hükümetin tetikçiliğini yapan bu efendiler aranızda olduğu sürece BES kendi göbeğini her zaman olduğu gibi kesmeye devam edecek, bu da böyle biline”











Başa dön tuşu