KıbrısManşet

Sol Hareket: Alışın, her yerdeyiz

Sol Hareket, geçtiğimiz günlerde Mağusa’da homofobik saldırıya uğrayan genç LGBTİ yurttaşa dayanışma belirtirti ve “Alışın, her yerdeyiz” dedi

Sol Hareket: Alışın, her yerdeyiz

Geçtiğimiz günlerde Mağusa’da genç bir LGBTİ yurttaşın askeri kıyafetli bir şahıs tarafından homofobik söylemler ve lağım suyu dolu kova ile saldırıya uğradığını hatırlatan Sol Hareket, özellikle basına Polis tarafından olay ile ilgili hassasiyet gösterilmediğinin, mağdurdan resmi ifadenin alınmadığının ve emare olarak alınıp incelenmesi gereken kovanın dâhi alınmadığının yansıdığını belirtti.

Sol Hareket açıklamasında; “Bu saldırı ve Polis teşkilatının keyfi tutumu kabul edilemezdir. Polis teşkilatının keyfi ve taraflı tutumu suç ve suçlular ile mücadele edilmesini ve insan hak ve özgürlüklerinin güvenliğinin sağlanmasını olanaksızlaştırmaktadır. LGBTİ yurttaşların güvenliği ve hakları için faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Saldırıya uğrayan ve saldırı tehdidi ile yaşamak zorunda kalan tüm LGBTİ yurttaşlar ile dayanışmamızın altını çiziyoruz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu