KıbrısManşet

Nazlı: CTP’nin derdi; hükümete gelebilmek için muhalif söylemlerini radikalleştirmetir

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Avukat Cansu N. Nazlı, AKSA‘nın toplumun sırtına “asalak” gibi yapıştığını, bunda da; AKSA ile alım garantili sözleşmeyi 2024’de kadar uzatan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)-Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) hükümetinin payı olduğunu söyleyerek, CTP’nin bugün AKSA ile ilgili söylemlerinin altının bomboş olduğunu savundu

Nazlı: AKSA iktidar, hükümet edenler de paravan konumunda

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nazlı, garip günlerden geçilrdiğini, elektrikle ilgili enerji politikalarında hükümet edenlerden çok AKSA’nın iktidar, hükümet edenlerin bunların paravanı konumunda olduğunu söylediklerini bir kez daha vuguladı.

Nazlı, “Elektrik kesintilerin yoğunlaştığı günlerde herkes Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) saydırırken bile sorunun kaynağının AKSA olduğunu görünür kılmaya çalıştık. Bu şirket sırtımıza asalak gibi yapıştı, kanımızı emiyor, kamusal enerji ihtiyacımız özel bir şirkete peşkeş çekiliyor, sözleşmesi iptal edilmeli deyip duruyoruz” dedi.

“AKSA’nın sözleşmesini alım garantili şekilde yenileyen CTP, hükümet olsaydı sözleşmesini yenilemeyecek miydi?”

“Sonra bir bakıyoruz ki; 2008’de AKSA ile sözleşme alım garantili 2024’e kadar uzatan CTP-ÖRP hükümetinin büyük ortağı olan partinin genel sekreteri çıkıp ‘Hükümet AKSA’yı zengin etmeyi görev edinmiş’ diyerek geçen hafta Bağımsızlık Yolu olarak eylem yaptığımız ama basında kendine pek yer bulmayan Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı eleştirmesi manşetten veriliyor” diyen Nazlı, “AKSA’yı eleştirme tekeli bizde olduğundan sorgulamıyorum” dedi.

Nazlı şöyle devam etti;

“Ancak bu beylik lafları duyunca da ister istemez merak ediyorum; AKSA’nın sözleşmesini alım garantili şekilde yenileyen CTP, hükümet olsaydı sözleşmesini yenilemeyecek miydi?

Ya da misal; CTP hükümete gelince, çarsaf çarşaf Sayıştay raporlarına yansıyan çarpıklığı, usulsüzlüğü, peşkeşi, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmeyişini dikkate alıp AKSA’nın devam eden mevcut sözleşmesini feshedecek mi?

“Söylem düzeyinde siyasi argümanlarımızın taklit ediliyor, CTP’nin AKSA karşıtı söylemin altı bomboştur”

Söylem düzeyinde siyasi argümanlarımızın taklit edildiği, hatta CTP’nin büyük parti olmasının etkisiyle sesinin bizden çok duyulduğu bu sözde AKSA karşıtı söylemin altı bomboştur.

AKSA’nın zenginleşmesinde, kamusal enerji ihtiyacımızın peşkeş çekilmesinde UBP kadar CTP’nin de rolü vardır.

“CTP’nin derdi; hükümete gelebilmek için muhalif söylemlerini radikalleştirmetir”

Parti olarak sermaye gruplarına göbekten bağlı olan CTP’nin derdi, elektrik ihtiyacının kamucu politikalarla çözülmeyişi değil, hükümete gelebilmek için muhalif söylemlerini radikalleştirmetir.

Bu yüzden bu konuda vadedebilecekleri tek şey olsa olsa; usulüne uygun bir ihale süreci işleterek ‘hukuka uygun şekilde’ AKSA’yı zengin etmektir”











Başa dön tuşu