KıbrısSürmanşetTeknoloji&Bilim

Björnsson: 48 ilkokul ve 46 ortaokula laboratuvar, ekipman ve gezici laboratuvar sağlandı

Avrupa Komisyonu desteğiyle ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik “Deneyler” temasıyla düzenlenen “Bilimle Daha İleri” konulu kısa film yarışmaları serisinin üçüncüsü, Avrupa Araştırma ve İnovasyon Günleri kapsamında gerçekleştirildi

Björnsson: 48 ilkokul ve 46 ortaokula sağlanan laboratuvar ve ekipman olanakları ile gezici laboratuvar Kıbrıs Türk toplumu için önemli

Dereceye giren okullara ödülleri, 29 Mart 2023 Çarşamba günü 14:30-16:00 saatleri arasında Necati Taşkın İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerinin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde konuşan Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reform Destek Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson, AB Yardım Programı kapsamında 48 ilkokul ve 46 ortaokula sağlanan laboratuvar ve ekipman olanakları ile gezici laboratuvarın Kıbrıs Türk toplumu için önemine vurgu yaptı.

Björnsson, bu tür AB girişimlerinin, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumunda yenilik ve araştırmayı desteklemek için burada olduğu taahhüdünü net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Bu yıl Avrupa Beceri Yılı ve Avrupa Birliği, Avrupa’daki herkesin becerilerini geliştirmeye kendini adamıştır. Okul laboratuvarlarının ve gezici mobil laboratuvarın kullanımı, öğrencilerin bilgilerini ve öğrenme deneyimlerini geliştirmeye devam ederek öğrencilere bilim ve inovasyon alanında kariyer yapmaları için ilham vermektedir.

Kazanan okulların videolarına EUIP sosyal medya hesapları ve https://www.youtube.com/@abbilgimerkezi-euinfopoint1773 üzerinden erişilebilir.











Başa dön tuşu