KıbrısManşet

Feyzioğlu: Rahatsız olunacak, sitem edilecek ya da eleştirilecek bir durum değil

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü, KKTC Polis Genel Müdürlüğü‘ne (PGM) iki araç ve çeşitli teçhizatlar hibe etti

‘Polis Devleti’ne adım adım | Nerede kullanacaksınız bu silahları?

Barış politikaları isteyen, huzur ve güvenlik ortamının hakim olmasını talep eden Kıbrıslıtürklere, sosyal olaylar ve eylemlerde topluma karşı da kullanılabilecek özelliklerde teçhizatlar hibe edilmeye devam ediliyor.

TC-KKTC arasında imzalanan İş Birliği Eylem Planı çerçevesinde TC Emniyet Genel Müdürlüğü dün düzenlenen törenle KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) iki araç ve çeşitli teçhizat hibe etti.

Törende, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, TC Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı Selami Türker ve Polis Genel Müdür Vekili Kasım Kuni konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Türker ve Kuni devir teslim protokolünü imzaladı. Tören hibe edilen malzemelerin tanıtımı ile sona erdi.

Feyzioğlu: Rahatsız olunacak, sitem edilecek ya da eleştirilecek bir durum değil

Feyzioğlu konuşmasında, güçlü bir polis teşkilatının masum insanların temel hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli olduğunu belirtti.

Bunun rahatsız olunacak, sitem edilecek ya da eleştirilecek bir durum değil tam aksine insanların huzur ve güvenlik içerisinde yaşamlarını sağlamaları için zorunlu bir durum olduğunu savunan Feyzioğlu, yapılan yardım anlaşması uyarınca KKTC polis gücünün envanterine giren bu önemli ekipman ve araçlara katkısı olan, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Türker: Geçmişte olduğu gibi bugün de iş birliği ve uyum için birlikte çalışmaya hazırız

Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanı Selami Türker ise Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Güvenlik İş Birliği Antlaşması çerçevesinde, suçun önlenmesinden takibine kadar tüm alanlarda KKTC ile kapsamlı iş birliği yaptıklarını belirtti, bunun yanında; Özel Harekat Başkanlığı olarak 2001 yılından günümüze KKTC özel harekat personeliyle, temel özel harekat kursu başta olmak üzere 15 farklı alanda eğitimler düzenlediklerini belirtti.

“Geçmişte olduğu gibi bugün de iş birliği ve uyum için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” diyen Türker, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak ve suçla mücadelede verimliliğin attırılması için polis ekipmanlarının modern şartlara göre yenilenmesi gerektiği düşüncesiyle; dünyadaki teknolojik gelişmeler ve görev şartları dikkate alınarak yapılan hibenin suçla mücadelede işbirliği ve ortak literatür geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.











Başa dön tuşu