Kıbrıs

Bu defa adalet kazandı

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Menteş Aytaç, yapılan bu tüzük değişikliğinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti

Aytaç: Bunu sağlayanlara teşekkür bir borçtur

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bakanlar kurulunun 28.08.2020 tarihinde aldığı karar doğrultusunda ithal edilecek otobüs / minibüs kategorisindeki araçlarda gümrük ve benzeri muafiyetleri ve veya indirimleri ile ilgili tüzük, yasanın eşitlik ilkesine dayanarak değiştirilmiştir.

Yapılan bu tüzük değişikliği ve alınan bu kararın yasada var olan bireyler hiçbir derneğe üye olmaya mecbur edilemez maddesi gereği çok doğru bir kara olduğu ve her kesime adil eşit mesafede bir duruş sergileyen ilgili bakanımıza ve bakanlar kurulundaki bakanlarımıza teşekkür ederiz.

Yasada var olduğu gibi yurttaşlar önceden izin almaksızın dernek kurma hakkına sahiptir. Hiçbir yurttaş herhangi bir derneğe üye olmaya veya herhangi bir dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Bu yüzden bizden başka olan kesimlerin alınan bu doğru karar karşısında gösterdikleri tepkiyi hem adaletsizlik hem de eşitlik ilkesinden yoksun bir davranış olarak gördüğümüzü ve bundan üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.

Biz var olalım başkaları yok olsun zihniyeti ile hiçbir yere varamayız. Toplum da var olan tüm insanlara yasalar ve kanunlar eşit işlemeli eşit uygulanmalıdır.

Bu bağlamda hal böyle iken alınan bu doğru karar doğrultusunda maliye bakanlığına bağlı gümrüklerde derneğimize de tanınan adil hakkın bizlerin icra ettiğimiz taşımacılık işini yakından ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı Trafik Dairesi İzin kurulu, ititaz kurulu ve mesleki sürücü belgesi komisyonlarındaki  temsiliyetlerin de de, eşitlik ilkesine dayalı olarak ilgili iki derneğede temsiliyet hakkı verilmelidir.

Bu vesile ile gerekli duyarlılığı yine ayni şekilde İlgili Bakanlarımızın ve tüm Bakanlar kurulunun göstererek adil bir şekilde tüm temsiliyet lerin ve hakların her iki derneğe de verileceğinden hiç şüphemiz yoktur.

KTTTB Derneği KKTC yasalarına uygun, içişleri Bakanlığından onay alıp tescillenerek kurulmuştur. Dolayısı ile bunu tüm kesimlerim artık kabullenmesi gerektiğini ve verimli çalışıp icraat yapmak yerine sadece birilerini ekarte etmeye çalışmak ne adil nede insani bir davranış olmadığını görmesi duyması anlaması şarttır.

Bu yüzden siz karşı birliği realiteye davet eder Toplu Taşımacılığın faydasına olacak BEN değil BİZ diyebilecek her türlü çalışmaya davet ederiz.











Başa dön tuşu