DünyaKıbrısManşet

Yeşil Sol Parti (HDP) seçim bildirgesinde “Kıbrıs’ta çözüm” vurgusu

Türkiye‘de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine “Yeşil Sol Parti“den girme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bildirgesindeki “Kıbrıs’ta federal çözüm” vurgusu dikkat çekti

Yeşil Sol Parti (HDP) seçim bildirgesinde “Kıbrıs’ta çözüm” vurgusu

HDP ve seçime listelerinden gireceği Yeşil Sol Parti, seçim bildirgesini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın’ın açıkladığı beyannamede Kürt sorununun çözümünden yargıdaki düzenlemelere kadar pek çok başlıkta vaatler sıralandı.

Seçim sloganı “Buradayız, birlikte değiştireceğiz” ve “Dîsa em” olan Yeşil Sol Parti, etkinlik salonuna, Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmançkî lehçeleri ile Türkçe “Buradayız, gençlerle değiştireceğiz”, “Dîsa em, dîsa serkeftin”, “Buradayız, emekçilerle değiştireceğiz”, “Dîsa civak, dîsa azadî”, “Dîsa ciwan, dîsa serkeftin”, “Seba awamlerdişî, reyan ma” sloganların yer aldığı pankartlar asıldı.

Bildirgenin 73. sayfasında Kıbrıs’la ilgili yer alan maade dikkat çekti.

Maddede; “Kıbrıslı Türk ve Rum halklarının Ada’nın bölünmüşlüğüne son vermek ve siyasal çözümü sağlamak için ortaya koydukları çabaları desteklemeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Seçim bildirgesinin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu