Kıbrıs

KTAMS grev kararı aldı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Başkanı Güven Bengihan, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararlarına ve sendikaların  tüm uyarılarına rağmen hükümetin  gerekli tedbirleri almadan karantinasız girişleri başlattığını, bu sebeple ülkede pozitif  vakaların  hızla arttığını kaydetti.

Bengihan, açıklamasında virüsün, devlet dairelerine de  yayılarak  hem çalışanlar hem de hizmet alan halkın çok büyük bir risk ile karşı karşıya bırakıldığını dile getirdi.

KTAMS Genel Başkanı Bengihan, sorumlu sendikacılık bilinci ile hareket ederek, yarın (10 Eylül Perşembe) Sağlık hizmetleri dışında tüm işyerlerinde bir günlük uyarı grevi yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Güven Bengihan, UBP-HP hükümetinden; bulaşın daha fazla yayılmaması adına kamu ve özel sektör çalışanları için sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak rotasyon usulü ile çalışma sistemini uygulamasını talep ettiklerini kaydetti.

Bengihan, “Aksi halde yarın mesai bitiminde genel grev dahil her türlü yasal eylem hakkımızı devam ettireceğimizi vurgularız” dedi.











Başa dön tuşu