EkonomiKıbrısManşet

Maviş: İhalesiz, liyakatsiz işlerden elde ettikleriniz yetmedi mi?

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) ihalesiz akaryakıt alımından kaynaklı Sayıştay raporlarında 6.7 milyon dolar, toplamda 12 milyon dolar zarara sokanlar ile ilgili bir yargı süreci olup olmadığını sordu

Maviş: İhalesiz, liyakatsiz işlerden elde ettikleriniz yetmedi mi?

Sendika adına yazılı açıklama yapan MAviş, “İhalesiz, liyakatsiz işlerden elde ettikleriniz yetmedi mi?” diye sorarak, Kıbrıs Türk toplumunun en önemli stratejik kurumlarından biri olan Kıb-tek’in, yıllardır AKP ve onun Kıbrıslı Türk işbirlikçileri tarafından işlevsiz hale getirilmek ve peşkeş çekilmek istendiğini vurguladı.

Maviş, “Kuruma yatırım yapılmamakta, yeşil enerji politikası geliştirilmemekte, kurum hükümetler tarafından sistemli zarara sokulmaktadır. Faturaları vatandaşın ödediği gerçeğini hatırlatarak, aşağıdaki sorulara cevap beklediğimizi hükümete bildiririz” dedi.

“Sayıştay raporlarında 6.7 milyon Dolar, toplamda 12 milyon dolar zarara sokanlar ile ilgili bir yargı süreci var mı?”

Kıb-tek’in ihalesiz akaryakıt alımından kaynaklı Sayıştay raporlarında 6.7 milyon dolar, toplamda 12 milyon dolar zarara sokanlar ile ilgili bir yargı süreci olup olmadığını soran Maviş hükümete, AKSA’ya yıllık 28 milyon dolar ödeme yerine, yeni santraller kurma planı olup olmadığını sordu.

Maviş, “Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarı’nda ihalesiz alımları 30 katına çıkarmak, su ve elektrik ile ilgili büyük projelerde üç yıl yerine 20 yıllık alımların ihalesiz önünü açmak istemenizin gerçek nedeni nedir? Kurum çalışanlarının örgütlü sendikası El-sen’in kurumun peşkeş çekilmemesi için yürüttüğü mücadeleyi grev yasağı ile engellemeye çalışan hükümeti protesto eder, çalışanların mücadelesini selamlar, yarın saat 10:00’daki Meclis önündeki eyleme destek verdiğimizi belirtiriz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu