KıbrısManşet

Maraşalı: İşgalci zihniyet ile kukla siyasilerin insan haklarına saygısızlığı

Sol Gençlik Sekreteri Fikri Marasalı, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın adaya gelerek Mağusa‘ya İlahiyet Koleji yapılacağı ‘müjdesi’ vermesinin “işgalci zihniyet ile kukla siyasilerin insan haklarına saygısızlığı” olduğunu belirtti

Maraşalı: Çocukların eğitim haklarını görmezden gelerek insan haklarına da saldırıyorlar

Örgüt adına yazılı açıklama yapan Marasalı, 25 gündür çadırlarda eğitim gören çocuklar varken işgalci zihniyet ve kukla siyasilerin, insan haklarına saygısızlık ederek İlahiyat Koleji yapmaya onay verdiklerini söyledi ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Marasalı, “Gençlerin eğitim haklarını engelleyen bu tür bir zihniyet, insanların özgürlüklerine ve haklarına saygı göstermemekle birlikte çocukların eğitim haklarını görmezden gelerek insan haklarına da saldırıyorlar” dedi.

“Çocukların eğitim ve insan haklarına sahip çıkmalıyız”

Muhalefet partilerinin, bu tür olaylara karşı daha sert ve kararlı bir tutum sergilemelerinin her zamankinden daha gerekli ve önemli olduğuna işaret eden Marasalı şunları kaydetti;

“İnsanların yaşama, özgürlük ve eğitim haklarını engelleyen ve ilahiyat kolejine onay veren bu işgalci ve uşaklarının zihniyetlerinin önüne geçmek için hep birlikte mücadeleyi arttırmak zorundayız. Çocukların eğitim ve insan haklarına sahip çıkmalıyız”











Başa dön tuşu