KıbrısManşet

Bakanlar Kurulu kararına tepki büyük: Acı çok taze

Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle Adıyaman İsias Otel‘de cinayete kurban giden “Melekler Takımı“nın acısı henüz çok tazeyken, Türkiye’ye spor müsabakaları için Kıbrıslıtürk sporcu öğrencilerin gönderilmesiyle ilgili yeni karar tartışma yarattı

Melekler Takımı cinayete kurban gideli henüz iki ay oldu

Kıbrıs‘taki çözümsüzlük politikaları nedeniyle on yıllardır Avrupa‘da kendi kimlikleriyle spor müsabakalarına katılamayan Kıbrıslıtürk sporcular, ya Türkiye adına uluslararası yarışmalara katılabiliyor ya da ‘KKTC’ adına sadece Türkiye’deki müsabakalarda boy gösterebiliyor.

Mağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinden oluşan voleybolcu Melekler Takımı da tam bu sebeplerden dolayı gidebildikleri tek yer olan Türkiye’ye, Adıyaman iline gitmiş ancak 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle yıkılan otelin altında kalarak cinayete kurban gitmişti.

Çocuklarımıza yine Konya-Kastamonu yolları!

Cinayetin üzerinden henüz iki ay geçmişken, Bakanlar Kurulunun Resmi Gazete‘de yayımlanan kararı hem üzüntü hem tartışma yarattı, tepki topladı.

Kararda yine Türkiye’deki müsabakalara katılmak için Kıbrıslıtürk sporcuların Konya ve Kastamonu‘ya gitmeleri adına bütçe kararı yer alıyor.

Çocukların gidecekleri oteller, kalacakları yapılarla ilgili bir araştırma yapılıp yapılmadığı ise belirtilmiyor.

Karar şöyle;











Başa dön tuşu