KıbrısManşet

Kapısız: Fuat Oktay, AKP’nin Kıbrıs’taki memuru olan hükümete yeni görevler verdi

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘nın (El-sen) AKSA yasasına karşı grev ve eylemlerine destek amacıyla yarın 08.00’a kadar Ercan Havalimanı‘nda grevde olacaklarını duyurdu

Kapısız: Fuat Oktay, AKP’nin Kıbrıs’taki memuru olan hükümete yeni görevler verdi

Yazılı açıklama yapan Kapısız, geçtiğimiz hafta TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın adaya gelmesi ile belli ki sözde hükümet özde AKP’nin Kıbrıs’taki memur takımı UBP-DP-YDP koalisyonunun yeni görevler üstlendiğini ve derhal icraata başladığını belirtti.

Kapısız, “Bu kapsamda ilk adım olarak gözünü Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-tek) dikmiş, AKSA ile yapılan sözleşmenin bitmesine daha bir yıl varken, üstelik olası bir ihtiyaç durumunda hükumetin sözleşmeyi 3 yıl daha uzatma hakkı varken, aldıkları emir doğrultusunda 15 yıl daha bu halkın enerji ihtiyacını AKSA’ya havale etme kararı almışlardır” dedi.

“Başkalarından aldığınız emirlerle halk adına icraatlar yapmak halk düşmanlığıdır, hadsizliktir, hainliktir”

Elektrikteki fahiş fiyatların sebebinin alım garantili AKSA tarifeleri olduğunu bilmeyen olmadığını, AKSA’ya verilen fazladan bedellerle bugüne kadar Elektrik Kurumu’na yatırım yapılabileceğini, kurumun halkın enerji ihtiyacının tümünü karşılar duruma getirilebileceğini hatırlatan Kapısız, aynı şekilde önümüzdeki 4 yılda da bunun yapılabileceğini kaydetti.

Kapısız, “Hükümet olmak, halka hizmet edebilmek için kurumları yönetmek demektir. Elektriği, sağlığı, ulaşımı, eğitimi, tarımı, doğal kaynakları sermayeler yönetecekse bu memlekette hükumetlere ne gerek vardır? Hükümetseniz, bu kurumları yönetmeye yetkilendirildiniz demektir. Halkın malı olan kurumları istediğiniz sermayeye satmak, halkın parasını sorumsuzca harcamak, başkalarından aldığınız emirlerle halk adına icraatlar yapmak halk düşmanlığıdır, hadsizliktir, hainliktir” dedi.

“El-sen’e destek için yarın greve gideceğiz”

Kapısız şöyle devam etti;

“Kardeş sendikamız El-sen, elektrik kurumuna yatırım yapılması ve enerji talebini karşılar hale getirilmesi gerektiği hususunda defalarca uyarılar ve eylemler yapmıştır. Geçtiğimiz hafta da halkın malı olan Kıb-tek’i korumak adına El-sen’ in başlattığı grev hükumet tarafından yasaklanmıştır.

Buradan hükümeti uyarıyoruz;

1- Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, 11.04.2023 salı günü saat 08:00 a kadar Ercan meydan kontrolde grevde olacaktır.

2- Geçirmeye çalıştığınız Kamu İhale Yasası değişiklik tasarısını ve AKSA ile yapmaya hazır olduğunuz 15 yıllık sözleşmeyi derhal geri çekip onun yerine Toplu iş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası gereği uzlaşı kurulunu oluşturmanız ve mevcut problemi paydaşlarla birlikte çözmelisiniz.

3- Yapacağınız bir icraata halk tarafından eylemsel boyutta tepki varken, tüm direnişi yasaklayıp peşkeşe kaldığınız yerden devam etmek tam bir halk düşmanlığıdır. Bu halk düşmanlığını sürdürmeniz durumunda grev ve eylemlerimiz artarak devam edecektir”











Başa dön tuşu