KıbrısManşet

KTAMS: Meclis çalışanlarına yönelik; tehdit, baskı ve mobbing uygulayanlara dava açacağız

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), AKSA tarafından satın alınan Kıbrıs Gazetesi‘nin, hükümetin tetikçiliğini yaptığını belirterek, “ek mesaiye kalmama” eylemi yapan Meclis stenograflarına mobbing uygulayanlara karşı dava açacaklarını belirtti

KTAMS: Kıbrıs Gazetesi hükümetin tetikçiliğini yapıyor

Yazılı açıklama yapan KTAMS, AKSA tarafından satın alınan Kıbrıs Gazetesi’nin, hükümetin tetikçiliğini yaptığını belirterek, toplumsal bir direnişin parçası olarak Meclis’te başlattıkları grevin 60 gün süreyle ertelenmesi üzerine başlatmış oldukları “ek mesaiye kalmama” eyleminin Anayasal bir hakkın kullanılması olduğunu vurguladı.

KTAMS açıklamasında, “Normal çalışma koşullarındaymış gibi üyelerimize ’emirlere uymama’ suçlaması getirilmesinin hiçbir yasal dayanağı yoktur” dedi.

“Meclis çalışanlarına yönelik; tehdit, baskı ve mobbing uygulayanlara dava açacağız”

Açıklama şöyle devam etti;

“Çalışanların Anayasal grev hakkı; İkinci Dünya Savaşı döneminde savaş koşullarında kullanılmak üzere İngiliz sömürge yönetiminin yürürlüğe koyduğu Yasa, Nizamname ve Emirnamelere dayanılarak engellenmiştir.

Yasada açıkça tanımlanmayan ‘elzem hizmet’ kavramının; grevin hak olmaktan çıkarılması ve kullanılmaz duruma getirilmesi için yorumlanmasını kabul etmiyoruz.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan

Sendikamız Anayasal hakların ayaklar altına alınmasına karşı geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tüm gücüyle mücadele edecektir.

Bu bağlamda Meclis çalışanlarına yönelik; tehdit, baskı ve mobbing uygulayanlara dava açacağımızı belirtiriz.

Ne diktatörlük heveslisi yönetenler ne de onların tetikçileri; hak, hukuk, adalet ve demokrasi istencimiz karşısında duramayacaktır”

Neler olmuştu?

UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin, AKSA‘yla ihalesiz şekilde 15 yıl sözleşme imzalamak için yapmak istediği Kamu İhale Yasası değişikliğine karşı greve giden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘na (El-sen) destek olmak için Meclis’te örgütlü olan KTAMS Meclis stenografları için grev ilan etmişti.

Grevin yasaklanmasının ardından KTAMS tavrını “ek mesaiye kalmama” olarak belirlemiş ve geçtiğimiz hafta bu yüzden Meclis Genel Kurulu devam edemediği için ilgili yasa da görüşülememişti.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Zorlu Töre, stenograflara ilişkin soruşturma başlatmıştı.











Başa dön tuşu