KıbrısSürmanşet

Medya Etik Kurulu Volkan Gazetesi’ni kınama kararı aldı

Medya Etik Kurulu (MEK) Volkan Gazetesi’nin 7 Nisan 2023 Cuma tarihli “Kanı Bozuk Rum Piçi Haddini Bil” başlığıyla aktarılan manşet haberinde, kişiyi hedef alan ve küfür içeren ağır ifadelere yer verilmesi yanında, Gazetecilik Meslek İlkeleri’nin çeşitli maddelerini ihlal etmesi nedeniyle Volkan Gazetesi’ni kınama kararı aldı

MEK’den Volkan’a, Kızılyürek’e hakaretten dolayı kınama!

Medya Etik Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek’in bir televizyon programında yaptığı açıklamalardan yola çıkarak, Kızılyürek’i hedef alan ve ağır hakaret içeren ifadelerde bulunulduğu ve habere konu kişiye lakap takılarak kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışıldığının tespit edildiği belirtildi.

MEK açıklamasında, haberde yer alan “Kanı Bozuk Rum Piçi Haddini Bil” şeklindeki ifadelerin açık ve ağır hakaret içerdiği belirtilerek söz konusu ifadelerle Volkan Gazetesi’nin, Gazetecilik Meslek İlkeleri’nin “Gazeteci, kişi ve kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde aşağılayan, hakaret içeren ifadeler kullanmamalıdır” şeklindeki 21. maddesini ihlal ettiği belirtildi.

Öte yandan, söz konusu manşet haberin, haber niteliğini aşan, yoruma dayalı içerikte olduğuna da dikkat çekilen basın açıklamasında, gazetenin “Haber, yorum ve görüşler okur ve izleyicinin yayının niteliğini anlayabilmesini sağlayacak biçimde, açıkça birbirinden ayırmalıdır” şeklindeki Gazetecilik Meslek İlkelerinin 3. maddesini de ihlal ettiğine dikkat çekildi.

Volkan Gazetesi’nin haberinde Gazetecilik Meslek İlkeleri’nin “Haberde, konuşmalardan ve demeçlerden yapılan alıntılarda bağlam saptırılmamalıdır” şeklindeki 25. maddesinin de ihlal edildiği belirtilen basın açıklamasında, tüm bu ihlallerden ötürü Volkan Gazetesi’nin kınanması kararı verildiği belirtildi.











Başa dön tuşu