KıbrısManşet

Atlı: Bu, faşizmin geldiği son noktadır! Hükümet orman kanunlarını devreye soktu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, yabancı sermayeli özel bir şirket olan AKSA’nın, Çevik Kuvvet eşliğinde Teknecik Elektrik Santrali’ne girmesinin, devlet eliyle kamu malına çökmek olduğunu söyleyerek, atanmış Başbakan Ünal Üstel ve hükümete ateş püskürdü

Atlı: Bunun adı devlet eliyle kamu malına çökmektir

Yazılı açıklama yapan Atlı, AKSA’nın Teknecik Elektrik Santrali’nin kontrol odasına Çevik Kuvvet eşliğinde girmesinin ve kurum çalışanlarının sendikası olan El-sen’in de içeri alınmamasının faşizmde gelinen son nokta olduğunu vurguladı.

Başta atanmış Başbakan Ünal Üstel olmak üzere tüm hükümet edenlerin ve yetkililerin suç işlediğini söyleyen Atlı, “Kıb-tek ve onun santralleri kamu malıdır, bu toplumun kurumudur. Bunun adı devlet eliyle kamu malına çökmektir” dedi.

“El-sen’le masaya oturmayı reddeden hükümet orman kanunlarını devreye soktu”

Teknecik’te şu an ciddi bir suç işlendiğini, devletin polisine özel bir şirketin korumacılığının yaptırıldığını, bunun büyük bir skandal ve rezalet olduğunu söyleyen Atlı, El-sen’le masaya oturmayan, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı geri çekmeyen hükümetin, orman kanunlarını devreye soktuğunu belirtti.

Atlı, “Derhal vazgeçin. AKSA’yı Teknecik’ten çıkarın, El-sen ile uzlaşın ve arızalara müdahale etmeleri için toplum adına öne sürdükleri şartları kabul edin. Bu ülkenin hiçbir kurumunu size yedirmeyeceğiz. Bu kadarı fazla. Hepiniz yargılanacaksınız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu