KıbrısManşet

Kapısız: Bu örnekleri iyi düşünün, unutmayın. Bunların içine elektriği de mi katalım?

Hava Trafik Kontrolürleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, akaryakıt, mobil iletişim, su ve havayolu şirketi özelleştirmelerini hatırlatarak bunlara elektriğin de eklenmek istediğini vurguladı

Kapısız: Bu örnekleri iyi düşünün, unutmayın

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kapısız, ülkede özelleştirilen hizmet alanlarını sıralayarak, “Bu örnekleri iyi düşünün, unutmayın” dedi.

1- Akaryakıt: Kıbrıs Türk Petrolleri devletindi, tekti, satıldı

Bir zamanlar Kıbrıs Türk Petrolleri devletindi, tekti. Artık satıldı. Akaryakıt sektörü artık iki şirketin tekelinde. Akaryakıt pahalı olduğunda ne yapabiliyor halkımız veya hükümetler? Koca bir hiç. Bu şirketler istediği anda akaryakıtı kendi ceplerine göre ayarlayabiliyor. Hükümet bile direnemiyor karşılarında, memlekette yakıt bitiyor anında.

2- Mobil İletişim: İki ana şirkete bırakıldı

Mobil iletişim iki ana şirkete bırakıldı. Her zam geldiğinde yemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Hizmet mi? Ortada. Kesintili internet, çekmeyen hatlar.

3- Hava taşımacılığı: KTHY battı, bilet fiyatları uçtu

KTHY battıktan sonra bilet fiyatları uçtu. Talep olduğu sürece asla düşmez. Şirketler köşeyi döndü. Anlamadım? Uçağa binmeyecek misiniz? Yok öyle bir dünya. Şirketleri zengin etmeye devam. Hatta devlet eliyle acenteler kurup birilerinin daha zengin olmasına çanak tutmaya.

4- Su: Artık daha pahalı

Su daha da pahalı oldu. Ne yapabildik ki? Toplanıp gidelim Türkiyeye isterseniz on binler, yüz binler. Devlet Su İşleri önünde eylem falan yaparız. İkişer de lahmacun yer geri döneri.

Daha sayılabilir tabii. İyi düşünün… Bunların içine elektriği de mi katalım?











Başa dön tuşu